Slovenija
51 ogledov

Prijavili tujko, da berači, v resnici je rojevala

Policist Boštjan Tacol
V Kranjski gori so domačini prijavili tujko, ki naj bi vsiljivo beračila. Policisti so ugotovili, da je v resnici rojevala.

Kranjskogorski policisti so včeraj sprejeli prijavo domačinov o domnevnem vsiljivem beračenju tujke v Ratečah, naleteli pa so na povsem drugačno situacijo. Tujka, ki je bila tik pred  porodom,  je bolj kot kaj drugega potrebovala nujno medicinsko pomoč.

Policista sta na mestu takoj poklicala reševalce, do njihovega prihoda ji je pomagala še lastnica bližnjega gostišča.

"Položili so jo na odejo in zastrli pogled na dogajanje z zastorjem. Policista sta v postopku upoštevala še kulturološke razlike. Policist se je iz postopka odstranil, pri tujki je ostala le policistka," pojasnjuje Bojan Kos s PU Kranj. 

Tujka, katere status policisti še ugotavljajo, je bila kasneje odpeljana v jeseniško bolnišnico. "Gospa je kasneje v včerajšnjem dnevu brez večjih zapletov rodila, obe s novorojenko sta zdravi," je za naš portal povedala Irena Micco, ki je v jeseniški bolnišci zadolžena za stike z javnostmi. Dodala je, da bo porodnica z dojenčkom zagotovo še nekaj dni v njihovi oskrbi.

Informacije o tem, kam bodo po odpustitvi iz bolnišnice napotili tujko, ki je rodila, še čakamo.

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.