Zdravje > Aktualno
50 ogledov

Prijavite se na veliko nagradno igro

Smile Osebni arhiv
"Z metodo SMILE sem operiral svojo hčerko. Je še kaj za dodati?" Tako je dejal finski očesni kirurg in nazorno povedal, katera je najboljša in najbolj varna oblika laserskega odstranjevanja dioptrije. S prijavo na nagradno igro boste že korak bližje operaciji ...

V sodelovanju z Očesnim centrom Vidim iz Celja bomo v sklopu velike nagradne igre enemu srečnežu podarili 1.000 evrov za operacijo oči za odpravo dioptrije. Petim bomo ob operaciji podarili 500 evrov popusta, petdeset srečnežev bo prejelo popust za pregled v višini 100 evrov. Prav vsi prijavljeni boste upravičeni do 50 evrov popusta za pregled za odpravo dioptrije.   

V Očesnem cetru Vidim edini v Sloveniji opravljajo novo metodo laserske odprave dioptrije ReLEx SMILE, ki velja za najbolj varno, trajno in pacientu prijazno metodo. "Med drugim je velika prednost metode izjemno majhen rez, ki posledično omogoča hitro rehabilitacijo," pojasnjujejo. Vrnitev v običajen življenjski ritem je po njihovih izkušnjah možna po dnevu ali dveh, napori in športne aktivnosti pa že po tednu dni. 

"Z metodo ReLEx SMILE, ki so jo razvili pri uveljavljenem nemškem podjetju Carl ZEISS, je bilo do danes uspešno opravljenih preko 250.000 operacij po vsem svetu. Izvajajo jih vrhunski očesni kirurgi, ki se za opravljanje te metode izobražujejo tudi do 2 leti," opisujejo. Po njihovih podatkih se danes v svetu izvaja že okoli 85 odstotkov posegov prav z metodo SMILE.

Tovrstne posege opravlja 291 očesnih klinik po svetu, certifikati za izvajanje po tej metodi v EU pa so bili izdani v letu 2011. Med izbrano družbo je tudi celjski očesni kirurški center VIDIM, ki je v v širši okolici 500-ih kilometrov edini, ki je kadrovsko, tehnično in strokovno usposobljen za tovrstne posege. "Še več: kot partner podjetja Carl Zeiss je osrednji referenčni izobraževalni center za širšo Evropo za operacije po tej metodi," dodajajo.

Pojasnjujejo, da je metoda ReLEx SMILE (ang. Small Incision Lenticule Extraction), kot najmodernejša oblika laserskega odstranjevanja dioptrije in astigmatizma (cilindra), nadgradnja prejšnjih metod. Primerna je predvsem za ljudi z aktivnim življenjskim slogom, praviloma med 20. in 50. letom starosti, ki imajo dioptrijo med -1,5 in -10,0, ter astigmatizem do +/-5,0.

"Gre za zahtevno mikrokirurško tehniko, ki pacientom zagotavlja končno stabilnost in dolgoročno trajnost dioptrije. Ker poseg v reženj oziroma pokrovček ni potreben, ne prihaja do zapletov," pravijo v centru Vidim. Laserski poseg traja med 24 in 29 sekund, ne glede na višino dioptrije. V tem času laser iz roženice izreže del tkiva, ki izgleda kot zelo tanka kontaktna leča in jo kirurg odstrani.

V primerjavi s starejšimi metodami se SMILE tehnika izvaja s hladnim laserjem. Poseg v površino očesa, kot najbolj stabilen del očesa, je zelo majhen. Rez je velik zgolj dva do tri milimetre ali kar 80 odstotkov manj kot pri metodi LASIK, kjer se je prerezalo dva centimetra. Pri metodi SMILE, ki je neboleča in neinvazivna, je možnost infekcije in vnetja skorajda nična, prav tako pa omogoča tudi vse vrste morebitnih kasnejših očesnih operacij. "Pri ostalih metodah tega ni mogoče z gotovostjo trditi," opozarjajo.

 

Nadvse pomembna je tudi hitra rehabilitacija, saj se je v vsakdanje aktivnosti po tej operaciji po njihovih izkušnjah možno vrniti že v dnevu ali dveh, vsakršne športne aktivnosti – tudi kontaktne – in druge napore pa je mogoče izvajati že teden dni po posegu.

Sodelujte v veliki veliki nagradni igri in odpravite težave z dioptrijo

Nagrade:

-   1 x popust v vrednosti 1000 EUR (500 EUR/oko) na operacijo za odpravo dioptrije (nagrada jeprenosljiva)
-   5 x popust v vrednosti 500 EUR (250 EUR/oko) na operacijo za odpravo dioptrije (nagrada jeprenosljiva)
-   50x popust v vrednosti za pregled za odpravo dioptrije v višini 100 EUR (nagrada ni prenosljiva)
-    vsak, ki se prijavi na nagradno igro prejme popust v vrednosti 50 EUR pri pregledu za odpravo dioptrije (nagrada ni prenosljiva)

Nagrado podarja Očesni center VIDIM iz Celja

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.