Vizita za živali > Festival
128 ogledov

Prijazno okolje za konje in njihove ljubitelje

Konjeniški klub gibanje
1/14
Konjeniški klub Gibanje
Komaj čakamo, da jih vidimo - v nedeljo 13. septembra se nam bodo v Domžalah pridružili tudi člani in konji Konjeniškega kluba gibanje.

Kot smo obljubili, bodo prišli na Sejem za ljubitelje živali tudi čudoviti konji Konjeniškega kluba Gibanje. Lahko jih boste jahali, česali in božali, prijazni člani kluba pa bodo odgovarjali na vaša vprašanja.

Konjeniški klub Gibanje deluje že enajst let: "Naša glavna želja in namen ob ustanovitvi sta bila ustvariti prijazno okolje za konje in za njihove ljubitelje, ter ponuditi jahanje in treninge za rekreativne in profesionalne jahače."

Številne možnosti

Veliko delajo prav na odnosu med konjem in otrokom, saj za otroke organizirajo tudi poletne tabore, zanimivo praznovanje rojstnega dne in začetniške ter nadaljevalne tečaje jahanja. Ukvarjajo se tudi z oskrbo in prodajo konj.

Med svojimi vrstami imajo veliko rekreativnih ljubiteljev in posameznikov, ki se z dresuro in preskakovanjem ovir ukvarjajo tudi tekmovalno. "Pohvalimo se lahko, da imajo naši konji in tekmovalci na izbiro vrhunske trenerje, tako za dresuro, kot preskakovanje ovir," pravijo. 

"Najbolj smo ponosni na naše jahače, ki so začeli v naši šoli jahanja in postali uspešni tekmovalci. Predvsem smo ponosni na super ekipo in timski duh," pravi vodja kluba Živa Šefman, ki tekmuje v preskakovanju ovir.

Živa je bila mladinska državna prvakinja, članska vice prvakinja, članska pokalna zmagovalka Slovenije. Uspešno je zastopala Slovenijo na evropskem prvenstvu za mlade jahače, je članica državne reprezentance in dobitnica točk v svetovnem pokalu.

Z veseljem se bo pogovorila tudi s tistimi, ki jih zanimajo tekmovalne vode.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.