Svet
28 ogledov

Prijeli islamista, zaposlenega v obveščevalni službi

Islamska država Profimedias
Uslužbenec nemške obveščevalne službe, ki je pod krinko delal kot islamist, naj bi načrtoval napad na prostore službe v Kölnu.

51-letni nemški državljan, uslužbenec nemške obveščevalne službe, naj bi na spletu objavljal skrajna stališča, razkril občutljive podatke in načrtoval napad, poročajo nemški mediji. Obveščevalna služba, za katero je začel delati aprila letos, je njegovo aretacijo potrdila, kot poroča Der Spiegel je prijeti očitana kazniva dejanja že priznal.

Med drugim je osumljenec, ki med izobraževanjem in delom ni vzbujal sumov, pod drugim imenom ponujal tudi občutljive informacije v spletnih klepetalnicah. Osumljen je načrtovanja napada proti državi. Kot je poroča Die Welt, naj bi napad izvedel v imenu Alaha, kar naj bi zasliševalcem povedal sam.

Oblasti so infiltracijo islamista v vrste obveščevalne službe odkrile pred štirimi tedni, je poročal Der Spiegel. Osumljenec naj bi se v islam spreobrnil leta 2014 preko telefona in prisegel zvestobo Mohamedu Mahmudu, znanemu berlinskemu skrajnemu islamistu, ki se je pridružil Islamski državi v Siriji.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 23:30 30.november 2016.

    Dobra reklama za Merklovo.Zelo sposobna za vodjo.Manjka še da ima Junker top terorista za desno roko.

  • allstarr111 14:37 30.november 2016.

    večina je tam zaradi in zgolj zaradi eksistence pač da dobiva plačo ostalo itak kj dost ne delajo, sej niti ne vedo kje, dokler jim tuji organi ne pokažejo katerega je treba gledat, oni bi gledal slo državljane v sloveniji, ...prikaži več ustanovljeni so pa za kontra.

  • Plavi-mil 12:05 30.november 2016.

    Pa ti Nemci tudi niso več Nemci, odkar jim glavo pere Angela.