Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Prijeli Madžara, ki sta goljufala na bančnih avtomatih

Zlorabe na bankomatu GPU
Ljubljanski policisti so prijeli moškega in žensko iz Madžarske, ki sta decembra in januarja goljufala uporabnike bančnih avtomatov.

Na območju Ljubljane je policija decembra in januarja zaznala več poskusov zlorab bančnih avtomatov; neznanci so v režo za izdajo potrdila o opravljeni transakciji in v režo za izdajo denarja namestili prirejene predmete (ploščice z lepilnim trakom), s katerimi so zadržali izdajo denarja in potrdila o opravljeni transakciji.

V zvezi s prijavami so policisti povečali kontrole v okolici bančnih avtomatov in začeli z intenzivno kriminalistično preiskavo. Ta je obrodila sadove v četrtek, ko so prijeli 44-letnega moškega in 36-letno žensko, oba državljana Madžarske.

Na podlagi dozdaj zbranih dokazov sta v času od 21. decembra lani do 21. januarja letos izvršila osem kaznivih dejanj. Z dvema dejanjema sta povzročila za 270 evrov škode, v ostalih primerih pa je dejanje ostalo pri poskusu, saj so oškodovanci o zadržanju gotovine obvestili policijo in bančne uslužbence.

Madžara so policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Policisti s preiskavo še nadaljujejo.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 16:31 27.januar 2015.

    Mene zanima kje sta spala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Očitno neprijavljena !!!! To skrivanje tujcev - Romunov, na pol Ciganov , si lahko privoščijo edinio taki Balkanski bratje kot so oni sami .! KAZEN TISTEMU , KI JIH NI PRIJAVIL NA POLICIJI !!!!!

  • maresem 13:24 27.januar 2015.

    Obesit lopova na vrbo.