Slovenija > Črna kronika
67 ogledov

Prijeli moškega, ki naj bi umoril štiri ženske

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Slovenski policisti so na mejnem prehodu Starod v sredo zjutraj prijeli 40-letnega hrvaškega tovornjakarja. Ugotovili so, da ga išče bosanski Interpol, izogiba se sojenju zaradi domnevnega umora štirih žensk.

Mednarodno tiralico zoper 40-letnega tovornjakarja je izdal sarajevski Interpol, potrjuje koprska policijska uprava in dodaja, da tovornjakar čaka v priporu; po protokolu mora najprej Bosna in Hercegovina za izročitev poslati uradno zahtevo.

Kot pojasnjujejo Primorske novice, moškega sumijo vojnih zločinov zoper civilno prebivalstvo. Dvojni državljan Hrvaške ter Bosne in Hercegovine naj bi leta 1994 umoril štiri srbske ženske v občini Srebrenik.

Okradel naj bi jih in ubil

Ženske naj bi pripadnikom hrvaške vojaške enote plačale štiri tisoč takratnih nemških mark, da bi jih varno prepeljali k družinam izven območja, ki so ga nadzirali Hrvati.

S seboj so vzele, kar so imele; gotovino in zlatino, kar naj bi zamikalo enega od hrvaških vojakov. Za ženskami se je izgubila vsaka sled, njihovih posmrtnih ostankov še niso našli.

Tožilstvo je za primer obtožilo včeraj priprtega tovornjakarja, ki se je na sojenju branil z molkom. Sojenje se je končalo njemu v prid, a se je tožilstvo pritožilo, višje sodišče pa primer vrnilo na začetek. Ker se sojenju izogiba, je Interpol za njim razpisal mednarodno tiralico in to že leta 2008. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.