Svet
20 ogledov

Prijeli pošastno mati dveh otrok

Zloraba Shutterstock
Španska policija je prijela državljanko Švice, ki naj bi vsaj sedem let v hiši zadrževala dva svoja otroka. Grozila jima je, da če bosta skušala pobegniti, ju bo ubila.

Otroka, ki sta danes stara 15 in 17 let, po pisanju Daily Maila nista hodila v šolo, ko sta bila bolna, nista bila odpeljana k zdravniku. "Podpisi obeh mladoletnikov, ki so jima bili odvzeti med policijsko preiskavo, so identični tistim na njunih švicarskih dokumentih, vzetimi pred sedmimi leti. Njuna pisava je enaka pisavi majhnega otroka," je povedal predstavnik policije v Alikanteju.

Po navedbah policije je 17-letno dekle avgusta uspela na kratko pobegniti maminemu nadzoru in to izkoristiti za klic na pomoč, ki ga je usmerila fundaciji ANAR za pomoč otrokom v stiski.

Prijta mama je skupaj s svojim partnerjem otrokoma preprečevala kakršen koli kontakt z zunanjim svetom. Kot je povedala 17-letnica, jima je bil včasih dovoljen le kratek sprehod, a še to pod strogim nadzorom.


49-letna mama naj bi bila še posebno brutalna do hčerke, ki jo je pretepala ter vanjo metala pribor in ostale predmete. Obema otrokoma je večkrat ponavljala, da ju bo ubila, če se bosta obrnila na policijo. Policisti naj bi ju po njenih besedah ali posilili ali ubili. 

Do sojenja na svobodi

Potem ko je dekle preko elektronske pošte prosilo za pomoč, je na vrata družinske hiše potrkala policija. Mama je zanikala, da kogarkoli zadržuje, kot tudi, da v hiši sploh ni otrok.

Dekle je pri tem začelo kričati; pritegnila je pozornost policistov, ki so otroka odpeljali, mamo pa priprli.

Preiskovalni sodnik jo je vendarle do sojenja spustil na prostost, hčerko so vrnili očetu v Švico, mlajši sin pa se je vendarle odločil vrniti k mami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Janez_53 17:59 31.oktober 2016.

    Pisec članka B.B.(oziroma prevajalec), lahko vas je krepko sram, ker ne obvladate sklanjatve besede "mati"!!! Ne vem, kako lahko opravljate to delo nekakšnega pisca in ne obvladate snovi, ki se jo učijo otroci v tretjem razredu osnovne šole! Napisati naslov ...prikaži več :" Prijeli pošastno mati dveh otrok" je sramota za osnovnošolca, kaj šele za nekoga, ki bi si naj s pisanjem služil kruh! SLOVNICO V ROKE!!!