Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Prijeli romunske tatove goriva

Prijeli dve skupini Romunov, ki so na počivališčih ob avtocesti kradli gorivo iz parkiranih kamionov, medtem ko so vozniki slednjih spali. Okraden tudi Slovenec.

Prva skupina Romunov, starih 26, 36, 37 i 55 let, je pred štirimi dnevi pri počivališču Dragalić iz kamiona Bosansko hercegovskih oznak ukradla 500 litrov goriva. 37-letnik iz te skupine je pred tem izvršil še tri tatvine. Skupno 1950 litrov goriva. Gorivo je skupina pretakala v svoje kamione.

Drugo skupino tatov, starih 26, 27 in 34 let, so ujeli na počivališču pri Sredancih. 700 litrov goriva so iztočili bolgarskemu in slovenskemu vozniku.

Za tatvine plačani

Hrvaška policija je v preiskavi ugotovila, da so tatovi ravno tako avtoprevozniki, ki za tavine goriva iz tujih kamionov dobijo plačilo s strani svojih delodajalcev.

Svoje vozilo parkirajo ob drugo in medtem ko voznik v drugem kamionu spi, mu s pomočjo vgrajene črpalke iztočijo gorivo. Takšna tatinska praksa, poudarjajo na hrvaški policiji, ni omejena le na Hrvaško, saj so podobne že zabeležili v Španiji in nekaterih drugih evropskih državah, tudi Sloveniji. Glede na način, na kakršnega skupine Romunov delujejo, hrvaška policija ne izključuje, da gre za dobro organizirani kriminal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.