Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Prijeli tatova, ki sta na veliko kradla

zaseženi predmeti
1/3
PU Celje
Policisti prijeli moška, ki ju sumijo več tatvin na območju Koroške in Avstrije.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so pri nadzoru cestnega prometa ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila doma z območja Raven na Koroškem in 30-letnega sopotnika doma z območja Slovenj Gradca, ki sta prevažala večjo količino prehrambnih artiklov, za katere nista znala pojasniti izvora. Policisti so predmete zasegli in pri preverjanju ugotovili, da izhajajo iz vlomnih tatvin na območju Avstrije. Osebi sta utemeljeno osumljeni storitve več kaznivih dejanj velikih tatvin na območju Koroške in sosednjih občin. 

Kradla vse mogoče, veliko predmetov že prodala

V obdobju zadnjih dveh let sta osumljena vlamljala v gostinske lokale, poslovne prostore, kleti stanovanjskih blokov, vrtne ute in druge objekte. Kradla sta predvsem prehrambne artikle, cigarete, računalniško opremo, kolesa ter različno vrtno in ročno orodje. 

Policisti so osumljenima odvzeli prostost ter v hišnih preiskavah našli in zasegli več ukradenih predmetov. Veliko ukradenih predmetov jima je uspelo v tem času prodati, vendar je policistom več kupcev že uspelo identificirati in so jim zasegli predmete, ki izvirajo iz tatvin.

Kradla tudi v Avstriji

Policisti so preiskali najmanj 30 kaznivih dejanj vlomnih tatvin, storjenih predvsem na območju Radelj ob Dravi, nekaj pa tudi na območju Dravograda in Velenja. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem izvora zaseženih predmetov so ugotovili, da sta omenjena osumljena tudi storitve več vlomnih tatvin iz poslovnih in stanovanjskih objektov ter gostinskih lokalov na območju Avstrije. Te informacije policisti še preverjajo pri avstrijskih varnostnih organih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.