Slovenija > Črna kronika
124 ogledov

Prijeli ubeglega obsojenca iz Balkanskega bojevnika

Anes Selman Žurnal24 main
Ubeglega Anesa Selmana, v Sloveniji obsojenega v primeru Balkanski bojevnik, so v Bosni in Hercegovini prijeli.

Anes Selman je na begu že dobro leto; mednarodna tiralica je po mesecih njegovega bega včeraj vendarle obrodila sadove. Kot nam je potrdil Drago Menegalija s slovenske policije, so ga v Bosni in Hercegovini (BiH) prijeli tamkajšnji varnostni organi. "Okoliščine prijetja nam niso znane. Bosanska policija nam je prek Interpola sporočila le, da je ubežnik prijet," je z informacijami skop Menegalija.

Na bosansko hercegovski policiji so za Žurnal24.si povedali, da je policija Selmana prijela zaradi prepovedane uporabe drog. "Trenutno se nahaja v priporu," potrjuje Ismar Brkić. Z dejavnostjo, za katero je v Sloveniji obsojen na 15 let zaporne kazni, je torej nadaljeval tudi na begu v rodni Bosni in Hercegovini. Selman je bil na begu, potem ko je slovensko tožilstvo naredilo napako in za obsojene ni zahtevalo pripora, kar je izkoristil in pobegnil.

Kazni očitno ne bo prestal

Po informacijah slovenskega ministrstva za pravosodje so pristojni bosansko-hercegovski organi našo policijo že obvestili, da izročitev v Sloveniji obsojenega tihotapca droge ni možna, saj je državljan BiH. Obstaja še ena možnost, da bi Selman vendarle prestal v Sloveniji izrečeno kazen, to je tako imenovani prenos izvršitve kazni, s katero pa bi se moral obsojeni strinjati. Da bi se s 15-letno zaporno kaznijo Selman, ki z drogami očitno mešetari še naprej, strinjal, je težko verjeti. Zaradi napake slovenskega tožilstva se bo - očitno - tako kriminalec, ki je kot kurir skrbel zlasti za prevoze kokaina v okviru Tošićevega klana, povsem izognil.

Da bi kot svoboden človek odkorakal na prostost, mu lahko onemogočijo le še bosansko-hercegovski policija in tožilstvo, in sicer zaradi primera, za katerega je trenutno v njihovem priporu. Torej spet zaradi prometa s prepovedanimi drogami.

Komentarjev 2
  • Marko Slovenia 15:27 07.april 2014.

    V posmeh našim organom (takšnim in drugačnim), ki vestno opravljajo svoje (ne)delo in bi radi še višje plače...

  • c1305166 09:14 04.april 2014.

    Hehe, lahko bi zdaj povedal ali je šlo za namerno ali nenamerno napako tožilstva. Bi rekel, da se tožilki zdaj kar malo hlače tresejo ;)