Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Prijeli vodjo italijanske kriminalne združbe

Italijanska policija EPA
Slovenska kriminalistična policija je več mesecev sodelovala z italijanskimi varnostnimi organi v skupni protiteroristični akciji Črni orel.

V skupni protiteroristični akciji slovenske in italijanke policije Črni orel so italijanski orožniki iz Aquile včeraj v različnih provincah Italije aretirali 14 osumljencev. Zoper 11 je bil odrejen pripor, zoper tri pa hišni pripor. V celotni preiskavi je bilo skupaj kazensko ovadenih 31 oseb.

V okviru operacije je bilo izvedenih več preiskav kaznivih dejanj, povezanih s financiranjem terorizma, z napadom na pravni red z diskriminacijo, etničnim, verskim in nacionalnim nasiljem, so sporočili izgeneralne policijske uprave. 

Načrtovali oborožen rop

Aretiran je bil tudi vodja kriminalne združbe, ki je nabavljal orožje za izvrševanje nasilnih kaznivih dejanj.

Kriminalna združba je med drugim načrtovala tudi oborožen rop z orožjem, ki ga je omenjeni vodja nabavil v Italiji. Preiskavo primera so orožniki začeli že v letu 2013, ko so obravnavali skupino osumljencev, ki je organizirala nasilna kazniva dejanja zoper posameznike, institucije in ustavno ureditev Italije.

Kriminalna združba delovala tudi v Sloveniji

Kriminalna združba je delovala tudi v Sloveniji, saj so trije njeni člani poskušali pri nas nabaviti orožje, kar pa jim je bilo v preiskavi preprečeno. Kriminalisti Uprave kriminalistične policije so skupaj z novogoriškimi kriminalisti z identifikacijo določenih osumljencev bistveno pripomogli k uspešno zaključeni akciji in aretaciji osumljencev. Zagrožene kazni za obravnavana kazniva dejanja so med 20 in 30 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.