Slovenija
37 ogledov

Priklop na fantazijo

Žurnal24 main
GobliCon 2014. Edina slovenska gejmerska konvencija 18. in 19. aprila v Kulturnem inkubatorju.

"Spoštovani geeki, nerdi, freaki, gamerji in navdušenci nad (znanstveno) fantastiko. Vemo, da niste tako asocialni, kot pravijo stereotipi," se glasi vabilo, ki 18. in 19. aprila vabi na drugi GobliCon, edino slovensko gejmersko konvencijo – ta bo v Kulturnem inkubatorju v Mariboru. Vstop je prost, predznanje iger pa ni potrebno.

Od Dragon Age do Illuminati


Člani društva Zlati goblin so pripravili vrsto namiznih iger igranja domišljijskih vlog (tabletop RPG), namiznih iger, iger s kartami, predavanj in kvizov. Med drugim bodo med tabletop RGP: Dungeons & Dragons, Pathfinder, Warhammer Fantasy/Warhammer 40k, Savage Worlds, Numenera in Dragon Age, med drugimi igrami pa Magic the Gathering, Netrunner, Munchkin, Illuminati, Small Worlds, Elder Sign, Machina Arcana, Warmachines in Warhammer. Celoten program lahko preberete na njihovi spletni strani Zlatigoblin.wordpress.com.

V načrtu tudi Ljubljana

"Lani smo imeli okoli 60 obiskovalcev, prišlo je kar nekaj radovednežev, pridobili pa smo tudi nekaj novih navdušencev. Ker so se letos prijavili številni novi interesenti, upamo, da bo obisk večji. Scena je pri nas žal zelo razdrobljena, čeprav ocenjujemo, da je zainteresiranih dovolj. Namen našega društva je prav razvoj te scene in to, da postanemo tudi resni ustvarjalci teh iger. Več medijske pozornosti na tem področju bi gotovo pomagalo," pojasnjuje organizatorka Špela Salamon in na vprašanje, ali se nameravajo prihodnje leto širiti tudi v prestolnico, odgovarja, da so takšne načrte že imeli in jih še vedno imajo: "Potrebujemo predvsem večje prostore in več prostovoljcev, da bo lahko GobliCon rasel še naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.