Svet
381 ogledov

Primer Oscar Pistorius: Objavili fotografije s prizorišča umora

Pistorius Žurnal24 main
Tožilec: "Menimo, da je čas, da ljudje vidijo kaj so naredile krogle iz pištole, kaj je naredil obtoženi!"

Sodišče je na zahtevo tožilstva objavilo nazorne fotografije s prizorišča umora Reeve Steenkamp, ki jo je ustrelil njen fant Oscar Pistorius.

Sodnik je odločitev sprejel, potem, ko je Pistorius včeraj pred njim s sprehodom brez umetnih nog želel pokazati, da je zelo ranljiva oseba, ki si zasluži milo kazen.

Nekdanjemu paraolimpijcu bodo kazen izrekli čez tri tedne. Pistorius je za zločin že presedel deset mesecev za zapahi, a tožilstvo je nato obtožnico spremenilo iz uboja v umor.

Pistoriusov odvetnik poudarja, da njegov varovanec ni nameraval ustreliti Steenkampove in da jo je zamenjal za vlomilca. Dekle je skozi vrata kopalnice ustrelil na valentinovo pred tremi leti.

Objavo zahteval Reevin oče

"Nočem podcenjevati Pistoriusove invalidnosti, a mislim, da je čas, da ga vidimo tudi z druge strani," je včeraj poudaril tožilec.

Fotografij s prizorišča umora tožilstvo doslej ni želelo dati v javnost, ker je želelo zaščititi integriteto pokojnice. Objavo je sicer zahtevaj Reevin oče.

Barry Steenkamp se je med včerajšnjim zaslišanjem zlomil, ko je sodišču razlagal kako s soprogo živita po hčerkini smrti.

"Videl sem samo eno fotografijo mrtve hčere, a želim, da vse svet vidi, kaj se lahko zgodi, če nekdo uporabi strelno orožje," je dejal oče.

Pistoriusu grozi 15-letna zaporna kazen.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.