Šport > Nogomet
25 ogledov

Barçina medvedja usluga Realu

real madrid ronaldo ancelotti EPA
Real Madrid je v 31. kolu španskega nogometnega prvenstva doma premagal Eibar (3:1). Barcelona je zapravila vodstvo dveh golov in na gostovanju v Sevilli iztržila le točko (2:2).

Prvi gol s prostega strela Portugalca po skorajda letu dni je načel Eibar, ki na Bernabéuu ni imel nikakršnih možnosti - zadela še rezervista "Chicharito" in Jesé (3:0)

Javier Hernández je bil presenetljivi novinec v prvi postavi Real Madrida, pri katerem je Carlo Ancelotti končno uslišal pozive po rotacijah in pred pomembno prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov proti mestnemu tekmecu Atlético Madridu na Santiagu Bernabéuu Eibarju naproti postavil tudi Jeséja Rodrígueza in Asierja Illarramendija, znova pa je tekmo začel tudi zadnje mesece nezamenljivi Isco.

Bernabéu je prvič proslavljal v 21. minuti, ko si je žogo za prosti strel z dobrih 30 metrov nastavil Ronaldo, žoga pa je po odboju povsem nepričakovano prevarala vratarja Irureto in končala za njegovim hrbtom za šele prvi zadetek Portugalca s prostega strela v sezoni.

Pozabljeni Hernández je zelo dobrih prvih 30 minut vseeno uspel kronati z zadetkom po pretečene prve pol ure, ko ga je z lepo podajo v sredini našel Álvaro Arbeloa, Mehičan pa je pred številnimi navijači v zelenih dresih njegove reprezentance s pomočjo vratnice lepo zadel z glavo.

Jesé, eden junakov lanske sezone, ki jo je prekinila kruta in huda poškodba kolena, je nato v 83. minuti postavil piko na i mirnemu popoldnevu s težko pričakovanim zadetkom, ko je malce nasilno prodrl v kazenski prostor, nato pa lepo z desnico zadel po tleh v daljši vratarjev kot.

Več na Goal.com/si/.

Prednost Barçe skopnela na dve točki

Katalonci so v Sevilli zapravili vodstvo z 0:2 po golih Lionela Messija in Neymarja - Sevilla se je vrnila prek Éverja Banege in Kevina Gameiroja ter razveselila tekmeca v boju za naslov prvaka (2:2).

Real Madrid se ji je približal na točko zaostanka, zato je trener Kataloncev Luis Enrique na zelenico Mariboru dobro znanega Ramóna Sáncheza Pizjuána poslal praktično najmočnejšo enajsterico.

Prej nestalni branilski dvojec sta znova tvorila Gerard Piqué in Jérémy Mathieu, poleg nedotakljivega napada, v katerega se je po tekmi premora vrnil Neymar, pa je Enrique zaupal tudi nekdanjima seviljskima junakoma Danielu Alvesu in še lani kapetanu andaluzijskega ponosa Ivanu Rakitiću.

Andaluzijcem je prvi zapretil Lionel Messi, ki ga je v kazenskem prostoru našel Neymar, Argentinec pa je mojstrsko zadel z zavitim strelom ob daljšo vratnico. Po prekršku na robu kazenskega prostora nad Suárezom pa nov šok za vročekrvne Andaluzijce - Messi je prepustil strel Neymarju, ki je fantastično izkoristil ponujeno in zadel točno pod stičišče za 0:2. Suárez bi lahko v 33. minuti povišal celo na šokantnih 0:3, toda po vnovični lepi akciji je s težkega položaja z levico meril na tribuno.

Motor domače igre Vicente Iborra je zapravil prvo lepšo priložnost za domače kmalu za tem, ko je Carlos Bacca lepo prepustil žogo novemu španskemu reprezentantu v kazenskem prostoru, toda žoga je zletela čez prečko. Rdeče-beli so se v tekmo vrnili z "bombo" Éverja Banege, ki je brez rešitev s kakšnih 30 metrov močno udaril, Bravu pa je žoga ušla prek rokavic v vratnico in mrežo.

Kevin Gameior je poskrbel za eksplozijo "andaluzijske Bombonere", ko je v 84. minuti po predani žogi Piquéja in podaji s strani ostal povsem sam na drugi vratnici po podaji Aleixa Vidala, kjer je s sicer slabim strelom (Bravo se je žoge dotaknil) izenačil tekmo in znova odprl prvenstvo.

Španska liga, 31. kolo:

Real Madrid : Eibar 3:0 (2:0)
Ronaldo (21), Hernández (31), Jesé (83)

Sevilla : Barcelona 2:2 (1:2)
Banega (38), Gameiro (84); Messi (14), Neymar (31)

Malaga : Atlético Madrid 2:2 (1:1)
Almeria : Granada 3:0 (1:0)
Celta Vigo : Rayo Vallecano 6:1 (4:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.