Slovenija
33 ogledov

Primorska avtocesta zaradi burje zaprta

hitrost na spolzkem cestišču Shutterstock
Zaradi burje je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Promet ovirajo tudi snežni zameti, ponekod so ceste zaradi nizkih temperatur in zamrznjenega snega poledenele.

Zaradi burje je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani, obvoz je možen po vzporedni regionalni cesti. 

Še vedno je zaprta tudi cesta Nova Gorica - Razdrto med Selom in Nanosom v obe smeri, na cestah Podnanos - Manče - Vipava, Ajdovščina - Selo in Selo - Ajševica - Vogrsko pa je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.  

Zaradi vetra tudi snežni zameti

Na primorski avtocesti med Uncem in Razdrtim zaradi močnega vetra občasno nastajajo snežni nanosi, zato pri prometno-informacijskem centru svetujejo previdno vožnjo. 

Na primorski hitri cesti pred cestninsko postajo Bazara izločajo tovorna vozila in avtobuse proti razcepu Nanos, pred pred počivališčem Studenec pa je v obe smeri zaprt vozni pas zaradi ustavljenih tovornih vozil.

Na regionalni cesti Selo - Ajševica, v Ozeljanu, promet poteka izmenično enosmerno zaradi prevrnjenega tovornega vozila. 

Zaradi zimskih razmer zaprti mejni prehodi

Z priklopnike in polpriklopnike je prepovedan promet na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje zaradi zimskih razmer na Hrvaškem ter na regionalni cesti Col - Črni Vrh - Godovič.

Prelaz Vršič je zaprt zaradi zasneženega cestišča.

"Zaradi nizkih temperatur so lahko posamezne ceste poledenele, ponekod na regionalnih in lokalnih cestah je na vozišču zmrznjen sneg," še opozarjajo pri PIC-u. "Voznike pozivamo naj svoja vozila očistijo preden se odpravijo na pot, vozijo previdno in s primerno varnostno razdaljo."

V četrtek se bo veter umiril

Vremenoslovci napovedujejo močno burjo tudi danes čez dan. "Do četrtka zjutraj bo na Primorskem še pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost 110 do 140 km/h," opozarjajo pri Agenciji za okolje. "V četrtek bo burja postopoma slabela, a bo do večera na izpostavljenih legah v sunkih še lahko presegala hitros 100 km/h. V noči na soboto bo ponehala."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.