Šport > Nogomet
25 ogledov

Ciper slavi: "Apoel premaguje Goljate"

APOEL Apoel Nikozija Lyon Liga prvakov osmina finala povratna tekma
1/6
EPA
Malce v senci petih golov Lionela Messija, a zato nič manj senzacionalno, se je v četrtfinale Lige prvakov v sredo uvrstil ciprski palček Apoel Nikozija. Sredozemski otok je na nogah, saj je Apoel z zmago nad Lyonom po izvajanju enajstmetrovk postal prvi ciprski klub v zgodovini, ki je napredoval v četrtfinale.

"Čutim veselje in olajšanje," je po tekmi za uradno stran tekmovanja povedal vratar Dionisios Chiotis, ki je Lyonu ubranil dve enajstmetrovki, odločilno Brazilcu Michelu Bastosu, s čimer je malemu Apoelu Nikoziji prinesel senzacionalno uvrstitev v četrtfinale Lige prvakov. "Dosegli smo nekaj, v kar na začetku sezone ni verjel nihče." Uspeh rumenih je na politično in teritorialno razdeljenem Cipru prišel kot blagodejen vetrič, ki je ob ekonomski krizi vsaj deloma združil tako grški kot turški del otoka.

• Poezija - rekordni petorček Messija, senzacija Apoela!
• Pep: "Ko bo hotel, jih bo Messi zabil šest"

"David je nekoč premagal Goljata, zato si lahko predstavljate, kako se danes počuti navijač Apoela po nizu zmag nad goljati v zadnjih šestih mesecih," je bil slikovit župan mesta Constantinos Yiorgajis. Tisoči navijačev Apoela so se po trilerju in izvajanju enajstmetrovk vsuli na ulice največjega mesta, največji junak pa je bil seveda vratar Chiotis, ki je poleg strela Bastosa ubranil tudi poskus Alexandra Lacazetta, medtem ko eden najboljših evropskih vratarjev Hugo Lloris ni bil niti blizu enemu samemu strelu.

"To je bila neverjetna noč – ostala bo v spominu za mnogo let," je povedal vezist Gustavo Manduca, strelec edinega gola v prvem polčasu. "Vpisali smo se v zgodovino za to državo in na to smo ponosni. Želimo uživati v tem trenutku." Tudi v četrtfinalu bodo lahko morebitni nasprotniki, med njimi tudi AC Milan in branilka naslova Barcelona, trepetali pred vzdušjem na domačem stadionu, kjer je Apoel dobil pet od sedmih tekem v letošnji sezoni. "Publika nam je spet pokazala, kakšna je, preprosto neverjetna. Tako nam pomagajo, da mislimo, da imamo v ekipi več igralcev," je nadaljeval Manduca.

"Ne želim si Barcelone. Nihče si jih ne želi, niti Reala Madrida. Vsaka ekipa je večja od nas in ima več zgodovine, ampak mi bomo uživali tekme in še naprej sanjali – zakaj ne?" je še pristavil brazilski vezist, ki bo prvo tekmo izpustil zaradi kartonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.