Slovenija
162 ogledov

"Ereiz že v srednji šoli tonil v dolgovih"

Sojenje roparjema na pošto v Kresnicah. Žurnal24 main
V Ljubljani se je nadaljevalo sojenju obtoženima za rop v Kresnicah, v katerem je umrla poštna uslužbenka, Blažu Ereizi in Denisu Softiću. Pričala je teta enega od obeh obtoženih in sodišču predstavila obtoženčevo težko otroštvo.

Ereiza obtožnica bremeni kaznivega dejanja ropa, uboja in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, Softića pa kaznivega dejanja ropa.

Ereizova teta Katarina Klopčič je v solzah pojasnila, da je Blaž od svojega drugega leta naprej živel z njo, svojim očetom in babico, v družini pa sta bila stalno prisotna alkohol in nasilje.

Blažev oče naj bi obtoženega pretepal, odkar je bil Blaž star le nekaj let, družina pa je po besedah priče živela pod hudim psihičnim in fizičnim pritiskom, tudi policija jih je večkrat obravnavala. V enem od takih prepirov naj bi Blaž hotel zabosti babico, kar je preprečil bratranec, je še dodala Klopčičeva.

V srednji šoli zabredel v dolgove

Še večje težave naj bi se začele v srednji šoli, ko je Ereiz zapadel v dolgove. Teta naj bi mu sicer poskušala pomagati in je nekaj dolgov poplačala, a kot je dodala, je Blaž preprosto "tonil v dolgovih".

Ker je sodišče odločilo, da strokovno oceno Ereizove osebnosti pripravi tudi klinični psiholog, je njegov zagovornik Luka Zajc po današnjem zaslišanju Ereizove tete sodišču predlagal, naj se izvedenca povpraša tudi, kako je nasilje vplivalo na obtoženčev osebnostni razvoj.

Nekdanja kriminalistka skrivala Blaža

Pred senat je stopil tudi Ereizov prijatelj Bojan Ambramovič, ki se je z obtoženim družil še isti dan, ko naj bi Ereiz s Softićem oropal najprej pošto v Divači, nato pa še tisto v Kresnicah.

Srečala sta se v središču Ljubljane na pijači, Ereiz pa je prijatelju pojasnil, da je zadel na športnih stavah. Abramovič je tudi pojasnil, da je bila nekdanja kriminalistka Maja Tanasič v tistem času njegovo dekle. Tanasičeva naj bi po ropu Ereiza skrivala.

Prespal pri policistki

Ko sta se Abramovič in Ereiz dobila v Ljubljani, je Ereiz prijatelja spraševal, kje ima dekle, Ambramovič pa mu odgovoril, da sta sprta. Ereiz naj bi ji zato poslal več sms-sporočil, naj pride k njima v lokal, da bi z Abramovičem zgladila spor, je še razložila priča. Dekle je le prišlo, a se ni zadržalo dolgo, fanta pa sta vzela njen avtomobil in obiskala še nekaj lokalov.

Abramovič je povedal, da je šel tisti večer prespat k Tanasičevi, naslednje jutro, ko nje ni bilo več doma, pa je skozi okno v stanovanje prišel Ereiz in prosil, ali se lahko stušira ter obrije.

Kasneje sta šla še na kosilo, nato pa se nista več videla, je še povedala priča in dodala, da je vse račune za hrano in pijačo v teh dveh dneh poravnal Ereiz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.