Magazin > VIP
109 ogledov

Princ Carl Philip dahnil usodni da

princ Carl Philip, Sofia Hellqvist
1/18
Profimedias
Princ Carl Philip se je poročil s Sofio Hellqvist.

Drugi otrok švedskega kraljevega para, princ Carl Philip, ki je veljal za enega najbolj zaželenih samcev v Evropi, je oddan. Poročil se je s Sofio Hellqvist, v katero se je zaljubil pred petimi leti, za roko pa jo je zaprosil 27. junija 2014.

Princ ji je želel nadeti prstan, a je imel pri tem težave - nikakor ni želel zdrsniti na prst. Pobudo je zato prevzela novopečena princesa in si prstan nadela sama.

Ko sta si izrekla zaobljube, so glasbeniki v kraljevi kapeli zaigrali pridedbo pesmi Fix You skupine Coldplay. 

"Hura, hura!"

Poroka se je začela ob 16.30 in je potekala v kapelici stockholmske kraljeve palače. Po ceremoniji sta se mladoporočenca pokazala svojim podanikom in se v kočiji peljala po mestu. Kot poročajo mediji, sta uporabila kočijo, v kateri sta se pred dvema letoma peljala tudi princesa Madeleine in njen mož Chris, pred njima pa že kralj Carl Gustaf in kraljica Silvia.

Po paradi sta se Carl in Sofia vrnila na vrt kraljeve palače  Logården, kjer so ju pozdravili z 21 topovskimi salvami.

Princ je seveda pozdravil množico. "Dragi prijatelji, dovolite, da vam predstavim ženo, princeso Sofio," je zaklical. Na Sofio pa ni ponosen le Carl, ampak tudi kralj, ki je ljudstvo na balkonu nato pozval, naj glasno vklikajo "hura, hura".

Nato se je začela slavnostna večerja, ki ji sledi ples.

Princ brez priče

Kot je znano, Carl Philip ni imel priče, Sofia pa se je, tako kot je v navadi, odpovedala družicam. Sofio je do polovice poti do oltarja pospremil oče, do olarja pa je korakala ob ženinu. Tako je bilo tudi na poroki prestolonaslednice Victorie in princese Madeleine.

Sofia sedaj nosi naziv "vaša visokost, princesa Sofia, vojvodinja Värmlanda".

Na poročni zabavi naj bi glasbo vrtel DJ Avicii, ki ga je Carl lani spoznal. Na Sofijino željo bo nastopil tudi švedski duo Icona Pop. Poroka za 400 ljudi naj bi stala 675 tisoč frankov. V primerjavi z Victorijino, ki je stala 2 milijona frankov, zelo poceni …

Carl in Sofia sta svojim gostom sporočila, naj jima ne kupujejo daril, ampak denar raje nakažejo v dobrodelne namene.

Veselo je bilo sicer tudi včeraj, ko je mladi par na jahto povabil svoje najbližje prijatelje. Po goste so prišli že popoldne, na krovu pa so jih pričakali šampanjec in prigrizki. Po kakšni uri naj bi se podali v jamo Bergrummet. Podzemni tuneli, ki so jih v drugi svetovni vojni uporabljali vojaki, obsegajo 1000 kvadratnih metrov. Od leta 2010 v njih prirejajo razstave. Zabava naj bi se začela z večerjo, končala pa s plesom.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:11 13.junij 2015.

    "Carl in Sofia sta svojim gostom sporočila, naj jima ne kupujejo daril, ampak denar raje nakažejo v dobrodelne namene. "+1