Magazin > VIP
61 ogledov

Princesa se ne bo pritožila

Cristina Inaki Urdagarin EPA
Španska princesa Cristina se ne bo pritožila na nedavno odločitev sodnika v Palmi de Mallorci, da jo zaradi očitkov o davčnih prekrških in pranju denarja pozove na zaslišanje.

Kot so sporočili njeni odvetniki, se princesa odreka pravici do pritožbe in bo stopila pred sodnika, saj ničesar ne skriva.

Sodnik Jose Castro s sodišča v Palmi de Mallorci je 48-letno Cristino v torek pozval, da se 8. marca zglasi na sodišču. Najmlajša hčer španskega kralja Juana Carlosa je tako kot prva bližnja sorodnica španskega kralja postala uradna osumljenka.

Obtožbe proti njej so povezane s posli njenega soproga Inakija Urdangarina, ki ga preiskujejo zaradi domnevne poneverbe javnih sredstev. 45-letni nekdanji olimpijski rokometni prvak in njegov nekdanji poslovni partner Diego Torres naj bi preko neprofitnega inštituta Noos preusmerila šest milijonov evrov javnih sredstev na račune svojih podjetij.

Castro, ki primer preiskuje od leta 2010, je Cristino kot uradno osumljenko zaradi davčnih prekrškov in pranja denarja razglasil kljub nasprotovanju tožilstva. Že spomladi leta 2012 je tudi sprožil preiskavo proti princesi zaradi trgovanja z vplivom, vendar jo je po pritožbi tožilstva ustavil.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.