Magazin > VIP
48 ogledov

Princesina varnostnica v nevarnost spravila celo šolo

willem alexander, amalia Profimedias
Varnostnici nizozemske prestolonaslednice Amalie se je pripetila velika napaka.

Na družinskih fotografijah se zdi, da je življenje 12-letne nizozemske prestolonaslednice Amalie  povsem običajno, a to je daleč od resnice. Hčerko kralja Willema-Alexandra namreč ves čas obkrožajo varnostniki, ki so z dekletom tudi v šoli.

Amalia od avgusta obiskuje gimnazijo Christelijk Gymnasium Sorghvliet, ki so jo v začetku šolskega  leta opremili z dodatnimi varnostnimi kamerami, dijaki pa se morajo držati strogih omejitev uporabe družbenih omrežij.

O Amalijinih varnostnikih se sicer ne piše veliko, saj se držijo v ozadju, so se pa nizozemski mediji razpisali o varnostnici, ki je z Amalio ponavadi v učilnici. Pripetila se ji je namreč velika napaka, ki bi lahko povzročila tragedijo.

Varnostnica je odšla na stranišče in s sabo pozabila vzeti nabito pištolo. Orožje so našle učenke in o tem še pravi čas obvestile "pozabljivko".

Čeprav v incidentu na srečo nihče ni bil poškodovan, je varnostna služba sprožila notranjo preiskavo in vse varnostnike še enkrat podučila o pravilih varovanja kraljeve družine. Varnostnice niso kaznovali, še poročajo mediji.

Komentarjev 1
  • arhivsko 16:11 15.december 2015.

    Avtorju/-ici članka v Žurnalu se je pripetila napakaNeimenovanemu avtorju/-ici se je pripetilo več neljubih slovničnih napak. Od uporabe pravilnih sklonov (KOGA ALI KAJ niso kaznovali? VarnostnicE.), do izpuščanja črk (nizozemske prestolonaslednicE).Se globoko opravičujem, če sem občutljiv na pravilno ...prikaži več rabo slovenskega jezika.