Slovenija > Črna kronika
274 ogledov

Smrt deklice z Jesenic: Zaslišali otroke obtoženih

Sanda Alibabić Saša Despot
Na kranjskem okrožnem sodišču se je danes za zaprtimi vrati nadaljevalo sojenje Sandi Alibabić in Mirzanu Jakupiju za smrt dveletne deklice julija lani. Prek videokonference so bili zaslišani otroci obtoženih in predstavniki centra za socialno delo. Sojenje se bo nadaljevalo 19. maja, ko naj bi bil med drugim zaslišan še oče deklice.

Sodnica Milena Turuk je zaradi zaščite zasebnosti otrok sklenila ob današnjih zaslišanjih izločiti javnost. Poleg tega so zaslišanja izpeljali preko videokonference. Ponovno pa naj bi bilo sojenje odprto za javnost na prihodnjem naroku, ko bodo predvidoma zaslišali dekličinega biološkega očeta in babice ter Jakupijevo nekdanjo ženo.

Po zaslišanju že omenjenih prič in pregledu še nekaterih dokaznih predlogov v spisu se bo sojenje, če ne bo novih dokaznih predlogov, že približalo koncu. Še en narok za glavno obravnavo je po 19. maju razpisan tudi za 29. maj.

Na prejšnjem naroku v ponedeljek je sodišče že vpogledalo v nekatere dokaze. Tako je potekal ogled fotografij z mobilnega telefona obtožene in branje sporočil, ki sta si jih izmenjala obtožena. Sodnica je prebrala tudi pričanja zdravnikov, za katere tožilstvo in obramba niso zahtevali neposrednih zaslišanj.

Zdravnik, ki je 2. julija lani prvi pregledal že neodzivno deklico, je pojasnil, da je bila prva ocena stanja epileptični napad, ob pregledu pa se je pokazalo, da je pri deklici šlo za poškodbo možganov. Dekličin pediater pa je pojasnil, da je bila deklica nazadnje na zdravniškem pregledu konec decembra 2015.

Po tem času je deklica živela z mamo in njenim partnerjem, ki jima tožilstvo očita zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter več kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb različnih kategorij, med drugim posebno hude telesne poškodbe, ki je vodila v smrt deklice. Oba sta že februarja na predobravnavnih narokih krivdo zanikala in s svojimi trditvami obremenila drug drugega.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • ode 18:17 14.maj 2017.

    Saj pravim: še nekaj mesecev bodo proces vlekli po sodiščih, čeprav bi lahko vse skupaj končali v petih minutah. Nekateri bodo pri tem mastno zaslužili, tako tožilci, branilci in sodniki. Pa tudi sodni policaji, ki med obravnavo pridno dremljejo.

  • leonardo 06:32 11.maj 2017.

    Si ti mogoče njen advokat in bi morale njene in njenega partnerja svinjarije ostati tajne?Nikjer nisem zasledil, da bi Žurnal objavljal njene intimne zadeve, da pa poroča o njeni zverinski naravi pa je potrebno že zaradi ljudi, da vidijo kakšni ...prikaži več izmečki živijo med nami. Ko se nekdo spravi tako okrutno na svojega 2 letnega otročiča je nujno, da se to sliši. Upam, da bo po odsluženi kazni, pa naj bo kakršnakoli že, za vedno zapustila naše kraje in da nam ne bo potrebno poslušati s kom in kdaj seksa, ker se mi še njen seks" gravža".

  • nergač 18:47 10.maj 2017.

    Z vašo izdatno nabijaško pomočjo je ta ženska postala "znana slovenka." In zdaj jo bosta kd in irena lahko obdelovali, kje je seksala, kdaj ima menstruacijo, kakšno rit ima....to je žurnal24