Slovenija
38 ogledov

Štirje zastrupljeni z ogljikovim monoksidom

Ljubljanska urgenca Boštjan Tacol
V stanovanjskem bloku v Ankaranu so se v začetku tedna štirje ljudje zastrupili z ogljikovim monoksidom. Zastrupitev je zakrivil 58-letnik, ki je med odkopavanjem poškodoval električni vod.

Tri ljudi, ki so bili zaradi zastrupitve v resni nevarnosti, so odpeljali v ljubljanski klinični center, enega človeka pa na zdravljenje v Izolo.

Ignoriral opozorilo

Policisti so ugotovili, da je 58-letni samostojni podjetnik decembra ob stanovanjskem bloku odkopaval zemljo zaradi postavljanja drenažne cevi.

Pri tem je poškodoval električni vod, na kar ga je eden od stanovalcev opozoril. Kljub temu je delo nadaljeval, izkop pa je prekril z zemljo, v kateri sta bila tudi stiropor in lepenka.

Količina plina zaradi dežja večja

Zaradi poškodbe se je električni vod začel močno segrevati, pri čemer je prišlo do tlenja stiropora in lepenke, ob tem pa se je sproščal ogljikov monoksid.

Plin je zaradi bližine drenažne cevi začel uhajati vanjo in se tako širil po celi dolžini cevi ob stanovanjskem bloku in nato skozi dotrajano steno v stanovanji, ki mejita na steno ob drenažni cevi. Ob deževju se je količina plina v cevi povečala, saj se zaradi blata ni mogel sproščati skozi nasuto zemljo.

Policisti so zoper 58-letnika podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve splošne nevarnosti.  "Za tovrstno kaznivo dejanje, ki je bilo storjeno iz malomarnosti, je zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do enega leta, če pa nastanejo hude telesne poškodbe, pa z zaporom do petih let," so še zapisali pri PU Koper.

Komentarjev 1
  • Varnost Doma Trgovina 19:19 29.december 2012.

    Če želite kvaliteten detektor monoksida KIDDE z 7 letno garancijo,ali če želite testirati ,če vaš stari detektor monoksida še deluje z sprejem DETECTAGAS,obiščite spletno stran WWW.VARNOST-DOMA.EU