Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Pripeljal za kolesarko in ji iz košare vzel torbico

stop policija, loparček, kolo, kolesarjenje, policija, kolesarska steza, kolesar, kolesarka, policist na Žurnal24
Bežigrajski policisti so prijeli dva mladoletnika, ki sta storila več kaznivih dejanj odtujitve premoženja.

Bežigrajski policisti so 26. avgusta 2015 odvzeli prostost 15-letnemu državljanu Slovenije in 17-letnemu državljanu BiH zaradi suma storitve več kaznivih dejanj zoper premoženje. "V okviru kriminalistične preiskave obravnavanih kaznivih dejanj zoper premoženje (vlomi in tatvine) je bilo ugotovljeno, da sta 15- in 17-letnik med 3. in 7. junijem izvršila štiri velike tatvine na območju Podgorice," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "Vlomila sta v parkirana tovorna vozila (kombi), od koder sta odtujila denar in lastnika s tem oškodovala za 1000 evrov."

V nadaljevanju so policisti ugotovili, da je 15-letnik 8. avgusta izvršil tatvino goriva na bencinskem servisu na Celovški cesti. "Na bencinski servis se je pripeljal, z do sedaj še neznanim moškim, natočil za 10 evrov goriva v rezervoar, nato pa se s kraja odpeljal, ne da bi plačal," je pojasnila Pučkova. 14. avgusta je 15-letnik izvršil še drzno tatvino na Celovški cesti, ko je s kolesom z motorjem pripeljal za kolesarko in ji iz košare odtujil torbico z vsebino, nato pa odpeljal naprej proti centru mesta. Z dejanjem je lastnico predmetov oškodoval za približno 450 evrov.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.