Slovenija > Črna kronika
73 ogledov

Pripor zoper moškega, ki se je znašal nad partnerko

tznaslovnica 22.11.2007 Nasilje nad zenskami, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Običajno nasilnim partnerjem v skladu z našo zakonodajo izrečejo prepoved približevanja. V primeru 36-letnega moškega so se napadi na partnerko vrstili, zato ga je preiskovalni sodnik poslal v zapor.

Koprski policisti so bili v nedeljo obveščeni o nasilju v  družini,  ki  ga je 36-letnik izvajal nad svojo partnerko v eni od vasi Mestne  občine  Koper.  Policisti so ob intervenciji ugotovili, da zoper 36-letnika obstaja utemeljen sum storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in da obstajajo pogoji za izrek prepovedi  približevanja  žrtvi,  kraju  in  območju.  Odredili  so  mu  torej  prepoved
približevanja,  ki jo je preiskovalna  sodnica Okrožnega sodišča v Kopru potrdila in podaljšala za 10 dni.

V  nadaljevanju  je  bilo  na  podlagi  zbranih obvestil ugotovljeno, da je 36-letnik  utemeljeno  osumljen  tudi  dveh  kaznivih  dejanj  hude telesne poškodbe in lahke telesne poškodbe,  ki  jih je storil nad isto žrtvijo, in sicer aprila, septembra in novembra 2016. Poleg tega so policisti ugotovili,  da  je bil 36-letnik že večkrat obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja in za to tudi pravnomočno obsojen.

Zaradi tega so mu 28. 11. 2016 odvzeli prostost (po II. odstavku 157. člena Zakona  o  kazenskem postopku) in ga pridržali z odločbo. Isti dan je bil s kazenskimi   ovadbami  priveden  na  zaslišanje  k  preiskovalnemu  sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.