Magazin > Lepota & telo
198 ogledov

Pripravite si solato za cel teden

solata Shutterstock
Marsikdo nima časa, da bi si vsak večer pripravil hrano, ki bi jo odnesel s seboj v službo. Na preprost način si lahko v nedeljo pripravite obroke za cel teden.

Ker vsi stremimo k čim bolj zdravemu načinu prehranjevanja, je solata idealen obrok, ki si ga lahko vsak pripravi. Če sledimo nekaj pravilom, si lahko v nedeljo pripravimo solato za več dni. Prihranili boste čas in denar. Vse, kar rabite, je več plastičnih posod ali steklenih kozarcev, v katere boste shranili solato. 

Najprej pripravite zeleno solato. Dobro jo operite in poskrbite, da bo popolnoma suha, preden gre v posodo. Dodajte korenje, kumarice, papriko … Možnosti so neomejene. Da ne bi vsak dan jedli povsem enako solato, lahko vsebino posameznih posod ali kozarcev spreminjate. Poskrbite le, da boste vsako sestavino dobro osušili s papirnato brisačo, da bo tako dlje časa ostala hrustljava. 

Če bi solati radi dodali proteine, morate upoštevati, da ti ne bodo zdržali cel teden. V nedeljo zvečer lahko jajce, tofu, piščanca, sir, kvinojo ali riž dodate le v tiste solate, ki jih boste pojedli do srede. Če bi radi tudi v preostalih solatah imeli prej omenjena živila, jih boste morali v sredo spet pripraviti. Manj časa bodo ohranili svežino tudi avokado, oreščki in semena. Preliv pa, seveda, dodajte na solato tik preden jo zaužijete. 

Ostane vam le še to, da pripravite seznam sestavin in preverite zaloge v hladilniku. 

 

 
Komentarjev 1
  • nergač 17:50 16.julij 2016.

    "Ker vsi stremimo k čim bolj zdravemu načinu prehranjevanja,...."no, tole pa je dvomljiva trditev.