Slovenija
25 ogledov

Pripravljajo se na nove poslance

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Priprave na ustanovno sejo novega sklica državnega zbora so v polnem teku.

Tiskovna predstavnica DZ Karmen Uglešić je povedala, da imajo te dni veliko dela s pripravami na jutrišnji dogodek. Potrebno je namreč urediti vse za nove poslance in med drugim prenoviti tudi spletno stran državnega zbora. 

Na jutrišnji seji pričakujejo tudi nekaj gostov, ki bodo lahko od blizu spremljali dogajanje. "Imamo nekaj napovedanih skupin, ki si bodo sejo ogledale. Dobro je, da se takšne skupine prej obrnejo na nas, da že pred dogodkom uredimo vse potrebne formalnosti, da stvari na dan dogodka hitreje tečejo," je poudarila Uglešićeva. 

Poseben prostor bo rezerviran tudi za novinarje, ki bodo dogajanje lahko spremljali tudi iz novinarske sobe. "Odprli pa bomo tudi veliki salon, od kjer bo mogoče spremljati dogajanje," je še pojasnila tiskovna predstavnica. 

Sicer pa bo jutrišnja ustanovna seja novega sklica parlamenta zanimiva tudi zaradi vprašanj, ki se pojavljajo glede mandata Janeza Janše. Predsednik SDS namreč na Dobu prestaja zaporno kazen, zaradi česar se zastavlja vprašanje, ali je njegov mandat sporen ali ne. O tem, ali mu bodo mandat potrdili ali ne, bi lahko odločali že na jutrišnji seji, ki se je bo udeležil tudi Janša. Na morebitne težave s potrjevanjem mandata so se danes odzvali tudi v SDS, kjer so prepričani, da gre za zaroto vseh strank.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.