Svet
8 ogledov

Pripravljena je bila za samomorilski napad na Balkanu

Islamska država Profimedias
Kot je srbski portal Blic izvedel v srbskih varnostnih službah; v Bosni in Hercegovini so prijeli državljanko Srbije, ki naj bi se med drugim pripravljala na samomorilski napad na območju Balkana.

21-letno Elmo Đušinac iz Kosovske Mitrovice, državljanko Srbije, ki je sledila nasilni islamistični ideologiji, so včeraj prijeli v naselju Kalesija v Bosni in Hercegovini v akciji Agencije za preiskovanja in zaščito, s katero so srbske pristojne službe izmenjavale obveščevalske podatke.

Kot poroča srbski portal Blic, je bila njena naloga novačenje drugih žensk v vrste Islamske države. Kot nakazujejo podatki obveščevalskih služb je bila dobro pripravljena za samomorilske napade in da je bila tudi pripravljena takšno nalogo skupaj s somišljeniki v imenu Islamske države izvršiti.

Kot še poroča portal Blic, 21-letnica se je pred svojo aretacijo pripravljala, da skupaj s soprogom odpotuje na Bližnji vzhod, kjer naj bi se pridružila borcem Islamske države. Pristojni so prijeli tudi njenega moža, Enesa Mešića iz Tuzle, ki so ga nedavno iz zapora spustili na prostost.

Prvič so ga prijeli septembra lani v policijski akciji pod nazivom Damask; med prijetimi je bil tudi Husein Bosnić - Bilal, ki so ga v začetku tega meseca obsodili na sedem let zapora zaradi sodelovanja z Islamsko državo.

Usoda zakonskega para v tem trenutku še ni znana, Blic za prijeto 21-letnico piše, da jo bo, kot državljanko Srbije, Bosna in Hercegovina predala njeni matični državi. 

Komentarjev 7
  • mph 14:36 27.november 2015.

    To bi bilo absolutno edino pravilno.

  • dragec 14:11 27.november 2015.

    Tako zoprn,neumen, umazan Slovenec kot si ti in tvoji janševisti, si niti ne želim biti

  • Presvetli 13:30 27.november 2015.

    http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/foto-elmu-dusinac-hteli-da-prodaju-u-siriji-srpske-sluzbe-je-spasle-iz-kandzi-prostitucije-clanak-2035365