Šport
20 ogledov

Pripravljeni na košarkarski žur

Grški navijači Nataša Čepar
V koprski občini pričakujejo pet tisoč obiskovalcev, ki si bodo ogledali tekme Eurobsketa.

V mestu smo včeraj srečali prve navijače Eurobasketa. Na info točki v Taverni so nam povedali, da so prišli večinoma Grki in Finci.

"Podaljšan delovni čas imamo do četrte ure zjutraj. Delali bomo štirje, kar je eden na izmeno več kot sicer," sta povedali natakarici v bližnjem lokalu. Kljub pričakovano polni zasedenosti v večernih in nočnih urah, ne bodo imeli varovanja.

"Pravkar smo prišli in hitimo na trening naše reprezance v dvorano," je dejal Kostas, ki smo ga ustavilili s skupino grških navijačev na koprski promenadi.

Preštevilčni obiskovalci jih ne skrbijo

"Za navijače Eurobasketa smo pripravili izlete po koprski občini, med drugim obisk Hrastovelj, ogled starega mestnega jedra in celodnevni izlet po Kopru in zaledju," je povedala Tamara Kozlovič iz Turistične organizacije Koper. Pričakujejo približno pet tisoč navijačev, a kot zagotavlja sogovornica jih številčnost obiska ne skrbi, saj v času prireditve Sladka Istra, denimo, v dveh dneh Koper obišče 25 tisoč ljudi. Med obiskovalci bo največ dnevnih gostov iz Italije, prenočilo pa bo največ Fincev in Švedov. "Prvi finski gostje so že prišli, pričakujemo pa jih približno sto," pove Saša Marin iz Adrie Ankaran. Največji obisk bodo imeli med 6. in 9. septembrom. "Ne skrbi nas, da bi bili zahtevni gostje, nasprotno," meni.

Komentarjev 1
  • alfredo 23:34 03.september 2013.

    Čakamo Finke....