Slovenija
50 ogledov

Pridržan osumljenec za umor Jamnika

streljanje vic Anže Petkovšek
Kriminalisti so potrdili, da so pridržali osumljenca za umor Janka Jamnika.

Policisti so enemu osumljencu odvzeli prostost. Dokler bodo obstajali za to določeni zakonski razlogi, bo osumljeni v pridržanju. 

Po naših informacijah so osumljenca prijeli na Žaucerjevi ulici na Viču. Spletni Dnevnik poroča, da naj bi šlo za nekdanjega zaposlenega na Kemijskem inštititu. Po poročanju Vala 202 naj bi bil osumljeni odpuščen iz krivdnih razlogov. 

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in analizo najdenih sledov na kraju kaznivega dejanja. Preverjajo različne motive in osumljence. Preiskava poteka tudi na drugih krajih, kjer bi lahko našli sledi, ki so lahko povezane s kaznivim dejanjem. 

Preberite še, kaj so sodelavcu in vodji v slovo zapisali na Kemijskem inštitutu. Ob izgubi je predsednik Upravnega odbora Kemijskega inštituta in njegov tesni sodelavec Janez Levec izpostavil, da je imel Janko Jamnik izredno visoke cilje, najprej do sebe in tudi do drugih. "Izjemno si je prizadeval, da utrdi pozicijo Kemijskega inštituta v svetovni znanstveni sferi. Bil je res izjemen sodelavec. Zelo ga bomo pogrešali," je ob izgubi izjavil akademik Levec.

V spomin pokojnemu direktorju so na Kemijskem intštitutu odprli žalno knjigo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.