Šport
40 ogledov

Prireditelji so si pomagali z Googlom

Lara gut EPA
Švicarko Timeo Bacsinszky je s tribun teniškega kompleksa v Miamiju, kjer poteka drugi letošnji turnir serije Premier Mandatory, spodbujala najboljša alpska smučarka na svetu Lara Gut.

Time Bacsinszky je morala za pridobitev akreditacije za novopečeno kraljico belih strmin pošteno zavihati rokave. Prepoznavnost alpskih smučark onkraj Atlantika še zdaleč ni takšna na na stari celini, zato so si prireditelji turnirja pri identifikaciji dobitnice velikega kristalnega globusa morali pomagati s spletnim brskalnikom Google.
''Vem, da je Lindsey Vonn zelo prepoznavna, a turnir je obiskala najboljša smučarka na svetu in nihče ne ve za to?'' je o poskusu, da bi Gutovi zagotovila vstop na stadion, dejala švicarska teniška igralka.

''V Švici se ne more sprehajati naokrog. Vsi jo poznajo. Ko sem prosila za akreditacijo, sem dejala 'poznate Lindsey Vonn?' Odvrnili so 'da, da.' No, prihaja dekle, ki je pravkar osvojila kristalni globus. 'Poguglajte' njeno ime,'' je dodala 20. igralka sveta.

Bacsinszkyjeva se je pred očmi rojakinje uvrstila v polfinale turnirja, potem ko je v osmini finala odpravila drugo igralko sveta Agnieszko Radwansko, v četrtfinalu pa peto nosilko Simono Halep. ''Ja, Lara je moj srečni amulet,'' je komentirala svoje dobre predstave na Floridi.

Športnici sta se bolje spoznali leta 2009, ko je Bacsinszkyjeva začela sodelovati z menedžerjem najboljše alpske smučarke na svetu.

Gutova, ki se je v Miami odpravila na počitnice, je načrtovala, da se bo po dvoboju z Radwansko vrnila v domovino, vendar si je raje ogledala še četrtfinalni obračun

''Po zmagi sem poklicala Swiss Air in se pozanimala, če lahko prestavijo moj polet. Morala bi oditi, ker me čaka trening, vendar se mi zdelo pomembneje, da navijam za Timeo,'' je pojasnila.

Bacsinszkyjevo v polfinalu čaka obračun s Svetlano Kuznjecovo in lahko se zgodi, da bo morala Gutova svoje bivanje v Miamiju podaljšati še za kakšen dan.

Đoković brez težav, Goffin izločil Thiema

V četrtfinale drugega mastersa sezone se je kljub bolečinam v hrbu uprebil prvi igralec sveta Novak Đoković, ki je s 6:3, 6:3 premagal Tomaša Berdycha. Z dobrimi predstavami nadaljuje tudi David Goffin, ki je bil s 3:6, 6:2, 6:1 boljši od Gillesa Simona.

V ženski polovici žreba se bosta v polfinalu pomerili Angelique Kerber, ki je izločila Madison Keys, in Viktorija Azarenka, ki je premagala Johanno Konta.

I am so happy and proud of you Timea Bacsinszky ! It was a pleasure to see you playing and I think my job as your lucky charm wasn't that bad either See you soon and have fun on that tennis court

Objavil/a Lara Gut dne 29. marec 2016
Komentarjev 1
  • Taja Drolc 13:30 31.marec 2016.

    vonnovo itak poznajo sam zarad woodsa .