Magazin > Film & Glasba & TV
179 ogledov

Prišel edini obiskovalec prvega koncerta

Noč Modrijanov 2014
1/18
Saša Despot
Celjsko dvorano Zlatorog je v četrtek in petek obiskalo več kot 12 tisoč obiskovalcev, ki so se udeležili Noči Modrijanov.

"Stati na odru letošnje Noči Modrijanov je bilo vsak trenutek čudovito. Niti najmanj naporno. Osebno sem zelo užival v glasbi in vsem, kar se je dogajalo z nami in okrog nas," je po drugem koncertu dejal Rok Švab. Modrijani so za svoje oboževalce pripravili dogodek, ki je letos potekal pod naslovom Lepo je biti skupaj. 

Na odru se jim je pridružilo izjemno število gostov. Med njimi so bili Gadi, Mladi Dolenjci, Avsenikov tercet, Ansambel Saše Avsenika, Spev, Jan Plestenjak, Zdenko Cotič, Klemen Slakonja, Tanja Žagar, 6 Pack Čukur, Perpetuum Jazzile, Tomaž Domicelj, Andrej Šifrer in Helena Blagne. Slednja bi morala zapeti Slakovo V dolini tihi skupaj s Fanti s Praprotna, a je tik pred Nočjo Modrijanov umrl dolgoletni član Ansambla Lojzeta Slaka in Fantov s Praprotna Tone Štritof. Tako so pesem izvedli s Heleno Modrijani, Tonetu v spominu.  

Shodila, da bi lahko plesala na Modrijane

"Nekajkrat sem bil ganjen. Tudi sam sem včasih za trenutek kar obstal, ostrmel in užival nad tem, kako so se po dvorani med občinstvom in nami razlile zgodbe, pa naj si bodo to tiste v glasbi ali v besedi. Izredno, izredno sem zadovoljen, moram priznati," je dejal Blaž Švab

Med koncertom so lahko udeleženci slišali osebne zgodbe, povezane z glasbo Modrijanov. Med obiskovalci je bil Tomaž Dečman z Dobrne, edini poslušalec na prvem javnem nastopu Modrijanov pred štirinajstimi leti. Prišla je tudi Alenka Plahutnik z Dolenjske, dekle, ki je shodilo, da bi lahko plesalo na glasbo Modrijanov. Poslušal jih je tudi trinajsti Slovenec, ki je stal na osemtisočaku, alpinist Roman Dobrajc iz Kompol pri Štorah, ki je premagoval najtežje vzpone z glasbo Modrijanov v ušesih.

"To ti da krila"

"Čeprav smo se sami imeli oba večera popolno, nas je bilo po koncu koncerta vedno malo strah. Je bilo tako krasno tudi vsem okrog nas, našim gostom na odru in v dvorani? Lepo je potem srečati sijoče oči in takrat veš, da je res bilo v redu," je povedal Peter Oset. Občutke obeh večerov je strnil Franjo Oset: "Užitek. Tako lahko najkrajše povzamem oba večera. Glasbeno prepletanje s tako imenitnimi gosti, navdušenje publike … to ti da krila."

Komentarjev 1
  • arhivsko 20:45 25.oktober 2014.

    "Prišel edini obiskovalec prvega koncerta". Dvomim, da bi Modrijani prirejali koncert samo za enega obiskovalca. Ali pa jaz ne razumem neumnega naslova.