Slovenija
35 ogledov

Pošto je moral prevzeti za šankom

Ljubljana 23.02.09, intervju, M. Jaklic, lekarne, Foto: Dejan Mijovic
1/9
Ljubljana 23.02.09, intervju, M. Jaklic, lekarne, Foto: Dejan Mijovic
Marko Jaklič se je zglasil na sodišču, kjer mu sodijo zaradi domnevnega pranja denarja. Nekdanjega šefa Vzajemne je sodni vročevalec izsledil in prestregel v lokalu.

Marko Jaklič, ki nam je še v petek na telefonski klic odgovoril, da je v tujini, se je vendarle udeležil obravnave na ljubljanskem sodišču. Sodijo mu zaradi domnevnega pranja denarja, kar pa je Jaklič danes zanikal. Obenem je od sodnice zahteval, naj iz postopka izloči več dokazov.

Našel ga je v Playi

Jakliču je vabilo na sodišče uspel vročiti šele sodni vočevalec. Sodišče ga je najelo potem, ko Jaklič prvega vabila na pošti ni prevzel, niti se pred sodnico ni pojavil sredi meseca, ko so ga vabili prvič. "Vabilo na predobravnavni narok je bilo obdolženemu Jakliču vročeno 14. marca po sodnem vročevalcu v lokalu Playa v Ljubljani," pojasnjujejo na sodišču. Do nadaljnega je sodišče njemu in njegovemu podjetju M Kontakt na Hrvaškem prepovedalo razpolagati z več vilami in vinogradi na otoku Korčula. Del zaslužka, ki ga je S&T dobil za postavitev informacijskega sistema Vzajemne naj bi se namreč tedaj prelilo tudi na račun podjetja v Zagrebu, s tem denarjem pa naj bi Jaklič posledično nakupil nepremičnine. Premoženje bo zavarovano, dokler ne bo odločeno ali ga bo moral Jaklič vrniti oziroma z njim odplačati škodo Vzajemni.     

Če se Jaklič še danes ne bi pojavil pred sodnico, bi ta lahko policiji takoj odredila, naj ga izsledijo in prisilno privedejo na sodišče.

Komentarjev 8
  • rompi 09:06 25.marec 2014.

    ja, tudi jaz sem samo priča, pa so me brez težav našli in izročili pošto v enem primeru...

  • dragec 07:41 25.marec 2014.

    PLEŠASTEGA NAVAJAM V ZVEZI S PREVZEMI SODNIH VABIL. TI SKOT SE VERJETNO STRINJAŠ, DA MI NAVADNI SMRTNIKI NE BI BILI OBRAVNAVANI NA ENAK NAČIN

  • Mr.Bean 07:23 25.marec 2014.

    škoda, da mu ne sodi hrvaško sodišče....