Svet
17 ogledov

Morilec IS z deškim obrazom

Adel Karmiche Facebook
Ena izmed redovnic, ki je preživela včerajšnji napad na cerkev v Rouenu v Franciji je medijem podala svojo izpoved dogajanja.

Kot je znano, med včerajšnjo dopoldansko mašo v predmestju Rouena sta dva pripadnika Islamske države vstopila v cerkev in v njen zadrževala duhovnika, dve redovnici in še dva vernika.

"Duhovnika sta prisilila, da kleči. Ko se je hotel obrniti, mu je eden izmed napadalcev prerezal vrat," je izpovedala redovnica Danielle za francoske medije. Dodala je, da sta se napadalca snemala in okrog oltarja opravljala nekakšen ritual v arabščini.

Kot smo že poročali, eden od napadalcev je bil komaj 19-letni Adel Kermiche, ki so mu oblasti prisodile pogojno kazen, nosil je elektronsko zapestnico, s katero mu je bilo onemogočeno gibanje med 8.30 in 12. uro. Že dvakrat je skušal pobegniti in se pridružiti brocem Islamske države v Siriji.

Marca so ga izpustili iz zapora, kjer je prestajal kazen zaradi svoje namere, da iz Turčije odpotuje v Sirijo. Že pred tem so ga prijeli, ker je iz Nemčije skušal odpotovati v Sirijo.

Poleg tega 19-letnika z otroškim obrazom je v napdu sodeloval še en džihadist, ki je bil ravno tako že poznan policiji. Njegove identitete policija sicer medijem še ni razkrila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • erikkk 14:08 28.julij 2016.

    maresem ... se globoko strinjam ... sicer so si toliko sovraštva nakopali da že zdaj lahko napovem da so se z zemlje zbrisali sami.

  • dragec 15:17 27.julij 2016.

    tudi ti,kreten katoliški

  • sprehajalec 15:05 27.julij 2016.

    Daj ga seri, odkod ti ti propagandni pamfleti. Pri milijonih vzhodnih Europejcev, ki iščejo delo. Tvoji LDSovci so skreirali pred leti kampanjo baby boom. Pa doklade, je vsaka hodila s trebuhom po cesti. In posledica? 15.000 ...prikaži več izselitev na leto iz Slovenije v iskanju dela. ne govori praznih neumnih floskul. Nesreča neuman, pa pravi delajte otroke ali pa jih hoče uvažati. pa si ob pamet ali kaj?