Šport
12 ogledov

Prišla zadnja, v polfinale prva

Svetlana Kuznjecova Profimedias
Prva polfinalistka zaključnega turnirja sezone za dekleta v Singapurju je Rusinja Svetlana Kuznjecova.

V drugem nastopu je Svetlana Kuznjecova premagala Čehinjo Karolino Pliškovo, teoretično pa si je prvič v karieri mesto med štirimi najboljšimi priigrala po zmagi Poljakinje Agnieszke Radwanske proti Španki Garbine Muguruza.

Kuznjecova se je na turnir najboljših osmih igralk sezone uvrstila v zadnjem trenutku in to po tem, ko je nastop zaradi poškodbe odpovedala Serena Williams. Za osmo mesto je hkrati morala osvojiti turnir prejšnji teden v Moskvi. Dobro pripravljenost je najprej potrdila z zmago proti Radwanski, danes pa še v izenačenem dvoboju proti liškovi, ki je v prvem krogu premagala Muguruzo. O drugi potnici v polfinale bosta tako v zadnjem krogu predtekmovanja odločali Radwanska in Pliškova.

V rdeči skupini, ki bo nastopila v četrtek, ima Nemka Angelique Kerber dve zmagi, po eno imata Američanka Madison Keys in Romunka Simona Halep, brez pa je Slovakinja Dominika Cibulkova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.