Šport
18 ogledov

"Prišli smo po zmago"

Marco Silva Rui Patricio Sporting Lizbona Maribor Liga prvakov Ljudski vrt novin EPA
Portugalci ne skrivako po kaj so prišli v Maribor. Zanimajo jih le tri točke na uvodni tekmi v Ligi prvakov. Dvoboj se bo začel ob 20.45.

Maribor se je nazadnje s portugalskim tekmecem pomeril v skupinskem delu Evropske lige, ko je doma proti Bragi iztržil remi z 1:1, v gosteh pa je nato klonil s kar 1:5. Od sedanjega kadra so proti Portugalcem zaigrali Jasmin Handanović, Marcos Tavares, Agim Ibraimi, Dejan Trajkovski, Arghus, Aleš Mertelj, Željko Filipović in Aleksander Rajčević.

Mariborčani bodo po 15 letih drugič zaigrali med elito, njihov tokratni nasprotnik pa bo v skupinskem delu Lige prvakov nastopil šestič. Sporting je najboljšo uvrstitev zabeležil v sezoni 2008/09 z uvrstitvijo v osmino finala, v tej sezoni pa je tudi zadnjič zaigral v najprestižnejšem klubskem tekmovanju. Tokrat si Portugalci Ligo prvakov odpreti z zmago.

"Dober start v tekmovanje bi bil za nas izjemno pomemben, zato smo v Maribor prišli po zmago. Na igrišču moramo biti kompaktni, samozavestni. Res je, da sem kot edini od nogometašev v Ligi prvakov že zaigral za Sporting, a to ne spreminja stvari na igrišču. Posameznik ne more dobiti tekme. Sem smo prišli po zmago. Ne gre le za nas, ampak za odgovornost do dresa, do kluba in seveda naših navijačev. Z rezultatom moramo pokazati, da sodimo v Sporting," je pred nocojšnjim dvobojem razmišljal vratar levov Rui Patricio.

Portugalski velikan je zadnja dva nastopa v Ligi prvakov sicer odprl s porazom, v gosteh pa je v evropskih pokalih Sporting nanizal že deset tekem brez zmage. V evropski ligi je namreč sedemkrat izgubil, trikrat pa je prišel do neodločenega izida. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.