Šport > Nogomet
16 ogledov

Pritožba v zraku: bi Drogba smel igrati?

Drogba Kolašinac Galatasaray Schalke 04 Liga prvakov osmina finala prva tekma EPA
Pri nemškem klubu Schalke 04 preučujejo vse podrobnosti sredine tekme osmine finala Lige prvakov proti Galatasarayu. Rudarji so v Istanbulu remizirali z 1:1, a so kasneje sporočili, da se bodo pritožili pri Evropski nogometni zvezi (Uefa). Novi napadalec turške ekipe Didier Drogba naj namreč ne bi imel dovoljenja za nastop.

"Obstajajo dvomi glede veljavnosti dovoljenje za igranje Drogbaja v Ligi prvakov. Schalke 04 si pridržuje pravice in bo to preveril," so prek svojega profila na Twitterju sporočili iz Schalkeja. "Po tem, ko smo prejeli pravni nasvet, smo se odločili, da storimo ta korak," pa je kasneje dejal športni direktor kluba Horst Heldt.

Z golom Jermaina Jonesa so se Nemci v sredo iz Istanbula sicer vrnili z izjemno ugodnim rezultatom 1:1, Didier Drogba pa je sicer začel tekmo v prvi postavi Galatasaraya.

Reprezentant Slonokoščene obale in nekdanji član Marseilla in Chelseaja se je klubu iz turškega velemesta pridružil konec januarja, potem ko je bolj kot ne neuspešno nastopal za kitajski Shanghai Shenhua.

Obstaja sum, da so zamudili rok

Kitajci so sprva želeli preprečiti njegov prestop, češ da je kršil podpisano pogodbo. Njegova nova pri turškem velikanu naj bi mu poleg štirih milijonov evrov ob prestopu navrgla še 15.000 evrov na tekmo.

"Obstaja sum, da je dobil dovoljenje za nastop po preteku roka za registracijo igralcev za Uefa Ligo prvakov," je dodal še direktor za finance pri Schalkeju Peter Peters. "Zdaj je na potezi Uefa in Schalke bo spoštoval ta proces," je še dejal Peters. Schalke je o svoji pritožbi že obvestil tudi turški klub.

Allianz Arena kandidat za Euro 2020

Pri Bayernu so dva dni po veliki zmagi nad Arsenalom (3:1) sporočili, da bodo skupaj z mestom Münchnom in svojo Allianz Areno kandidirali za organizacijo tekem Eura 2020, ki ga bo premierno gostilo več različnih mest po Evropi.

Münchenčani bodo podrobnosti predstavili na četrtkovi novinarski konferenci. Evropsko prvenstvo v nogometu bo sicer organiziralo 13 različnih mest po celotnem kontinentu, medtem ko bo polfinala in finale gostilo eno samo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.