Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

"Pritožbe vedno so in vedno bodo"

Bastjan Kepic Mediaspeed.net
"Za razliko od vodenja prvega Bara sedaj vem, v kaj se spuščam. Verjetno bo še več dela, saj so pričakovanja zelo visoka," je za naš portal povedal Bastjan Kepic, voditelj Bara na Planet TV.

Od vašega televizijskega vodenja je minilo že nekaj let. Ste to delo pogrešali?
Absolutno, v končni fazi je televizija moj drugi otrok. Ko so se zame na tem področju začele zadeve odvijati, sem spoznal, da mi televizijsko nastopanje ne dela težav in da gre za „luštno“ delo.

Še delate na radiu?
Trenutno nisem zaposlen na nobenem radiu. Kakšno stvar sicer kdaj pa kdaj še pripravim za  radijsko postajo, sicer pa sem se odločil za menedžerko pot. Zaposlen sem v podjetju Četrta pot, ki se ukvarja s kadrovsko informatiko. Po Baru 2 sem se odločil, da se medijem za dve ali tri leta odpovem. V tem času sem delal kot direktor prodaje v nekem IT podjetju, nato pa  sem se vrnil na radio Hit, kjer sem delal do lanskega leta.

Ste dolgo razmišljali ali bi sprejeli ponudbo Planet TV?
Ta odločitev ni bila na hitro sprejeta. Glede na to, da me je poklical Gorazd Slak (programski direktor Planet TV, op. avt.), ki mu zaupam, saj smo z njim speljali Bar in Bar2, je bila odločitev vsekakor lažja. Pri takšnem projektu je zelo pomembno, kdo je vodja, ki bo sestavil ekipo.

Kaj vas je torej premamilo?
Tople besede Gorazda Slaka. Poklical me je in rekel: 'Dober dan, si upaš z menoj sprejeti še en izziv, če bodo stvari tako urejene kot takrat?'

Kakšne spomine imate na preteklo vodenje tega šova?
To je bilo eno veliko garanje, obenem pa se spominjam tudi mnogo lepih stvari, ki so se dogajale v ekipi, na terenu … Gre za zelo lep del mojega življenja.

Šov se bo začel čez slab mesec. Ste že kaj živčni?
Nisem živčen. Komaj čakam, da se začne, da se kolo zavrti.

Koliko časa vam bo ta šov vzel? Kako boste uskladili obveznosti, glede na to, da zapsoleni drugje?
Vzel si bom toliko časa, kolikor ga bo treba. Imel bom dve prioriteti, kar bo zame predstavljalo svojevrsten izziv.

Kako pa je dejstvo, da vas verjetno cele dneve ne bo doma, sprejela vaša partnerka?
Lepo sem povedal, da sedaj, za razliko od vodenja prvega Bara, vem, v kaj se spuščam. Verjetno bo še več dela, saj so pričakovanja zelo visoka. Predvidevam, da bo zanimivo in naporno. Konec koncev vsi delamo za aplavz v medijih.

Ste eden prvi voditeljev resničnostnih šovov pri nas. Kako gledate na njihov razvoj?
Resničnostni šovi se razvijajo tako, kot to želi občinstvo. Zahtevna publika zahteva težje, zahtevnejše resničnostne šove. To seveda za ekipo pomeni več dela, kar se tiče zgodb, priprav, marketinga … Ti šovi so se razvijali postopoma, kot vsaka druga stvar v življenju. Začneš z najbolj osnovnim, ki se ga potem nadgrajuje.

Ste spremljali te šove na slovenskih televizijah?
Sem, a ne tako intenzivno kot takrat, ko sem ga vodil sam.

Najhujša konkurenca Bara bo Big Brother. Kako bi ocenili vaše možnosti, da premagate konkurenco?
Glede na to, da bo naša ekipa v projekt ogromno vložila, ne dvomim v dobre rezultate. Morda je naša prednost tudi to, da se Bar po tolikih letih vrača. Sicer pa konkurence ne podcenjujem. Naredili bomo vse, da bomo najboljši.

Bi se kakšnega šova udeležili tudi kot tekmovalec?
Glede na to, da točno vem, kako stvar poteka in kakšen človek sem, dvomim, da sem iz pravega testa. Mogoče bi šel v šov, v katerem bi sodelovali voditelji oziroma osebe iz moje branže.

V teh šovih mnogokrat ne zmagajo najbolj sposobni, pridni, ampak najbolj "ubogi". Tudi pri Baru je bilo tako, ko je zmagal Andrej, ki so ga vsi kritizirali, on pa se v spore ni spuščal. Kako lahko kot voditelj vplivate na to, da bi zmagal tisti, ki si to najbolj zasluži?
Voditelj na to ne more vplivati. Voditelj odvodi oddaje po nekem scenariju, ki ne sme vplivati na to, kdo bo zapustil Bar. Tekmovalci s svojim odnosom, s svojo zgodbo in pojavnostjo vplivajo na to, kako jih vidijo gledalci, ki na koncu odločajo, kdo mora oditi. Ekipa na to ne more vplivati.

Mnogo kandidatov se po šovih pritožuje, da so bili napačno prikazani, da so bili izseki vzeti iz konteksta …
Pritožbe vedno so in vedno bodo. Treba je vedeti, da je čas oddaj omejen in da ni vnaprej določeno, koliko časa boš namenil določeni osebi ali dogodku. Pomembna je zgodba.

Ste kdaj delali v baru ali gostilni?
Nikoli.

Vam je bolj všeč, če vam postreže natakar ali natakarica?
Vseeno mi je, če je postrežba dobra. Kot moški pa seveda raje pogledam natakarico, a v gostilno ne grem, da bi gledal strežbo.

Kaj vas prepriča, da pustite napitnino?
Predvsem mi je pomemben nivo postrežbe, pa tudi urejenost in zadovoljstvo s postreženim.

Kakšna je bila najvišja napitnina, s katero ste razveselili natakarja?
Odvisno od končne cene in prej naštetih stvari, ki so mi pri strežbi pomembne.

Z nastopom v šovu, bo spet prišla prepoznavnost. Se je veselite?
Če bi bilo možno, bi te stvari delal tako, da ne bi bil prepoznaven, a bi bil šov kljub temu dober, kar pa žal ni mogoče. Po zvezdništvu nikoli nisem imel hude potrebe. Res je, da se kakšna vrata lažje odprejo, če si poznan, v končni fazi, pa imam rad svoj mir. So plusi in minusi. Ne ženem se za prepoznavnostjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.