Slovenija
42 ogledov

Priznal, da je kradel tovornjake, sedel bo tri leta

Tovornjak EPA
Vsi člani hudodelske združbe priznali, da so ukradli vsaj sedem tovornjakov, vrednih več kot pol milijona evrov.

Obtoženi Adel Obali, ki so ga aretirali na začetku tega leta zaradi tatvine vsaj sedmih tovornjakov, vrednih skupaj pol milijona evrov, je danes na Okrožnem sodišču v Mariboru priznal krivdo. Sodnik ga je zaradi hudodelskega združevanja in velike tatvine obsodil na tri leta zapora in denarno kazen v višini 9800 evrov.

V Jemnu rojeni Obali, ki je v preteklosti že prestal 18 let zapora zaradi ropov in umorov dveh zaposlenih na bencinskih servisih v Šentrupertu in Trebnjem leta 1991, je bil zadnji v hudodelski združbi, ki je priznal krivdo.

Dvojni morilec bo sedel še dve leti

Ostalih pet je to storilo že prej, med njimi 40-letni Janez Schuller iz Laškega, ki mu je mariborski sodnik Danilo Obersnel dosodil dve leti zapora. Schuller je javnosti že znan po tem, da je bil predlani še ne pravnomočno obsojen za dvojni umor matere in hčere iz romskega naselja v Dobruški vasi leta 2005.

Kradli so na postajališčih

Šesterico je policija začela preiskovati jeseni lani zaradi suma organizirane kraje tovornjakov višjega cenovnega razreda. Po navedbah kriminalistov so osumljeni, stari med 23 in 49 let, delovali v dobro organizirani in zaprti kriminalni združbi, v kateri so imeli natančno razdeljene naloge. Kraje so izvrševali po vsej državi, večinoma na avtocestnih postajališčih, pri tem pa povzročili za okoli pol milijona evrov škode.

Vikend zaporna kazen?

Tožilka Ivanka Slana, ki je za Obalija zahtevala tri leta in šest mesecev zapora in 9800 evrov denarne kazni, danes ni pričakovala njegovega priznanja, a je kljub temu zadovoljna. Zato o pritožbi na sodnikovo odločitev zaenkrat ne razmišlja. Zadovoljen je tudi odvetnik obtoženega Viktor Osim, ki računa, da bo njegovemu klientu omogočeno prestajanje kazni čez vikend.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.