Slovenija
20 ogledov

Priznanje za zamisli

slovenija, upravna enota ljubljana, odpiralni cas, obcina, Tobacna 2, Ljubljana, Boštjan Tacol
Za predloge za debirokratizacijo bi delili priznanje.

Stop birokraciji. Za predloge, ki bi jih v okviru projekta Stopbirokraciji.si predlagali zaposleni v javni upravi, bi si lahko prislužili priznanje, obljubljajo na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ).

Portal je v prvi vrsti namenjen predlogom državljanov za odpravo administrativnih ovir in spremembo predpisov, v enem od odgovorov pa so na MNZ zapisali, da razmišljajo o tem, da bi zaposlene v javni upravi za posredovanje predlogov nagradili. Državljani so namreč na portalu predlagali, da bi morali ideje za spremembe posredovati tudi uslužbenci, saj imajo najboljši vpogled v postopke.

Večja simbolna pripadnost

Nagrada bi bila, kot so pojasnili na MNZ, "posebno priznanje za prispevek pri oblikovanju sodobne državne uprave za najboljše predloge in implementirane rešitve". Podelili bi ga, če bi se izkazalo, da so spremembe botrovale neposrednim in posrednim učinkom v zasebnem in javnem sektorju. Zaposlene želijo motivirati za sodelovanje pri pripravi rešitev, jim ponuditi možnost osebne rasti in krepiti simbolno pripadnost.

Da so se pobude za zmanjšanje notranje birokracije že zbirale, pa je dejal Drago Ščernjavič, sekretar sindikata državnih organov pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije, kljub temu pa se še vedno pripravlja ogromno dokumentacije, ki je sama sebi namen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.