Svet
350 ogledov

Prodaja jajc z dvema rumenjakoma

Jajca z dvema rumenjakoma Instagram
Verjetnost, da se med jajci, ki jih kupimo v trgovini, pojavi takšno z dvema rumenjakoma je ena proti tisoč. Takšno jajce znesejo mlajše kokoši, ki imajo dve ovilaciji v istem času. V Veliki Britaniji od nedavnega prodajajo pakete takšnih jajc; kje jih toliko najdejo in kako vedo, da vsa vsebujejo po dva rumenjaka?

V primeru paketov jajc, v katerih imajo vsi po dva rumenjaka, ne gre za gensko poseganje, zagotavljajo prodajalci, jajca prihajajo z organskih  kokošjih farm.  Tam vsako jajce postavijo pod posebne luči, s pomočjo katerih vidijo v njegovo notranjost. Ko odkrijejo takšnega z dvema rumenjakoma, ga izdvojijo. Paket šestih jajc z dvema rumenjakoma stane 3,50 evra.

Verjetnost, da med jajci najdemo takšnega z dvemarumenjakoma je sicer približno ena proti tisoč. Pred petimi leti je Britanka Fiona Exon kupila paket šestih jajc, od katerih so imela vsa po dva rumenjaka. Takrat v redni prodaji še ni bilo možnosti nakupa posebnih paketov takšnih jajc in njeno naključje je bila velika senzacija v tamkajšnjih medijih, piše Daily Mail. Očitno so takrat na kokošjih farmah prišli na idejo, da bi takšna jajca dodali v ponudbo; njihova ideja se je izkazala za donosno. Čeprav so takšna jajca dražja, jih potrošniki razgrabijo. Morda res zaradi praznoverja?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.