Svet
40 ogledov

Prodaja marihuane cveti

marihuana kolorado Reuters
Američani imajo radi marihuano. V prvem tednu, odkar je dovoljena njena prodaja, so v zvezni državi Kolorado zaslužili več kot pet milijonov dolarjev.

V Koloradu marihuano ponujajo v 37 prodajalnah. Zanimanje je bilo v prvem tednu zelo veliko. Po prvih grobih ocenah so je prodali za pet milijonov dolarjev, so za The Huffington Post dejali prodajalci. "Vsak dan od 1. januarja dalje je bil boljši od mojega najboljšega dneva poslovanja do zdaj," je povedal Andy Williams, lastnik trgovine v Denverju.

V eni od trgovin, kjer so imeli pred 1. januarjem v povprečju 25 strank na dan, so 1. januarja postregli 450 strankam in bili zaradi izpraznjenih polic prisiljeni predčasno zapreti.

Če se bo prodaja nadaljevala v takem tempu, bi lahko do konca leta prodali za 260 milijonov dolarjev marihuane; nekateri napovedujejo še boljše rezultate.

Marihuana tudi v New Yorku

Guverner ameriške zvezne države New York Andrew Cuomo je 20 bolnišnicam po državi dovolil razdeljevanje marihuane bolnikom z določenimi hudimi boleznimi, kot je rak. Legalizacija bo sprva pilotni projekt, vsaj dokler ne bo sprejet ustrezen zakon.

Legalizacija je, kot kaže, neizogibna. Okrog 58 odstotkov Američanov podpira legalizacijo marihuane za vse namere, več kot 80 odstotkov prebivalcev zvezne države New York pa zagovarja legalizacijo medicinske marihuane. Dvajset zveznih držav, med njimi New Jersey in Connecticut, ter prestolnica Washington dovoljujejo prodajo in uživanje marihuane v zdravstvene namene

Komentarjev 3
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 08:31 18.januar 2014.

    Naša vlada ne jajc in ne pameti, da bi legalizirala marihuano.

  • frogstomp 10:06 10.januar 2014.

    tako. V Sloveniji je že prisotno močno gibanje v tej smeri, uporabniki smo pripravljeni na dialog, trendi iz naprednejše tujine pa pričajo o odličnih rezultatih. Tudi na področju industrijske konoplje kmetovalci poročajo o več kot 10x povečanju donosnosti, Sumim le, ...prikaži več, da se pri nas vladajoči sloj boji stopit v to smer ker navadno uživalci marihuane vidijo širšo sliko in podvomijo v avtoriteto. Si predstavljate Slovenijo, kjer vladajoča garnitura nebi več morala zmagovati na račun laži in demagogije?

  • moder 17:00 09.januar 2014.

    pri nas pa so na vrsti poslanci, da bodo lahko svetovni mediji enkrat za spremembo lahko porocali POZITIVNE novice o Sloveniji, ko bodo potrdili 3 predloge zakonov, ki jih je predlozil Jaka Bitenc! Slovenci bomo koncno lahko pisali zgodbe o ...prikaži več uspehu. Btw prvi tujec, ki je kupil konopljo v coloradu, prihaja iz Svice!!! Mislim, da bi jim bila Slovenija precej blizje, nas proracun pa precej obilnejsi!!!