Šport
32 ogledov

Prodajal v trgovini, zdaj lahko kupi veleblagovnico

Dimitri Payet EPA
Deset let je bilo potrebno, da se je Dimitri Payet iz prodajalca v trgovini za oblačila prelevil v prvo ime angleškega prvoligaša.

Na zadnji tekmi 5. kola v Premier League je znova zablestel Dimitri Payet, ki je prinesel zmago West Hamu z dvema zadetkoma proti Newcastlu. Francoz je bil pred sezono pripeljan iz Marseilla za 15 milijonov evrov, za klub s sredozemske obale pa je v minuli sezoni na 36 tekmah zbral sedem zadetkov in kar 17 asistenc.

Payet že dolgo velja za zelo nadarjenega nogometaša, a veljal je tudi za zelo težkega mladeniča. Prav zato je verjetno prvo priložnost dobil pri Nantesu, ki pa že nekaj časa ne sodi med največje francoske klube. Ob štipendiji, ki mu jo je namenil klub, se je preživljal še z delom v trgovini za oblačila.

"Payet je igralec, ki sem ga želel od samega začetka. Upal sem, da bo prišel, ko pa se je to zgodilo tako hitro, nisem mogel verjeti. Vse je bilo dogovorjeno v petih minutah. Poskušal sem ga pripeljati v Bešiktaš že lani, toda to je bila misija nemogoče. On ni samo odličen igralec, temveč boljše naredi tudi svoje soigralce," je o trenutno prvi zvezdi West Hama sicer dejal trener londonskega kluba Slaven Bilić.

Payet je že leta 2005 podpisal tudi profesionalno pogodbo z Nantesom, sledili pa so še prestopi v Saint-Etienne (2007 - 2011), Lille (2011 - 2013.) in Marseille (2013 - 2015).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.