Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Prodajalcu ledvice grozijo tri leta zapora

Ledvica Shutterstock
Moški, ki je preko oglasa prodajal ledvico, je lagal o socialni stiski, o tem, da je brez dela in da ima tri otroke. Policija ga bo ovadila.

Moškemu, ki je nadavno na portalu sobota.info za 50 tisoč evrov prodajal ledvico, grozi do tri leta zapora, so sporočili s Policije. 65-letni Slovenec, ki začasno živi na Hrvaškem, je glede na policijske ugotovitve, storil kaznivo dejanje goljufije.

O oglasu smo poročali tukaj: Prodajal ledvico za 50 tisoč evrov

"Osumljeni je z namenom pridobitve  protipravne  premoženjske  koristi  objavil  oglas  na spletnem portalu,  da  prodaja  ledvico. V oglasu in kasnejših kontaktih z mediji je osumljeni  navajal  in   prikazoval  lažne  okoliščine  in  dejstva o svoji socialni  stiski  (rubež hiše, dolgovi do banke, navajanje, da je brez brez dela,  lakota, da ima tri osnovnošolske otroke), zaradi česar je na portalu sobotainfo.com in Radio 1, stekla akcija za pomoč družini te osebe," so sporočili iz Policije.

Uporabnika telefonske številke sprva niso mogli identificirati

Murskosoboški kriminalisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja  nedovoljene  presaditve  človeškega telesa in spremembe človeškega genoma, podatke o moškem začeli zbirati takoj po objavi oglasa 19. avgusta.  Ker  je  bila v oglasu kot kontaktna telefonska številka prodajalca oziroma posrednika  navedena  številka  hrvaškega mobilnega operaterja, so se  povezali  s  kriminalisti  Policijske  uprave  Međimurske. Kolegi so ugotovili, da je telefonska številka  predplačniška  in lastnik oziroma uporabnik ni znan. Kasneje jim je osebo, ki je objavila oglas, vseeno uspelo identificirati. 

Na prostosti

Osumljenca so včeraj zaslišali v  Zadru, po  zaslišanju  pa izpustili na prostost,  zoper  njega bodo kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota podali kazensko ovadbo.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • Žvižgač 18:25 25.avgust 2015.

    V tem članku je priložnost, da se zahvalim za podarjene minuse v mojem komentarju v prvotnem prispevku. Prav tako je na moj drugi komentar so bil podeljeni 3 plusi, ki so razumeli moj poudarek za kar se jim prav tako ...prikaži večo zahvaljujem, ker se trudim podati kritične komentarje in odvračati bralce od negativne propagande, ki nam jo vsiljujejo mediji.Če bomo morali vsi vse uboge reševati ne rabimo države. Kdo bo pa reševal naše težave?

  • h3o 14:55 25.avgust 2015.

    tole je redko, kar bom sedaj napisal..bravo policisti!

  • Papaja Popi 14:36 25.avgust 2015.

    Če je res lagal, potem je kazen upravičena, čeprav je moje mnenje, da lahko vsakdo dela z svojim telesom, kar hoče.