Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Prodajalec si je izmislil rop

Ropar Shutterstock
Ropa, o katerem je policija javnost obvestila minulo sredo, ni bilo. Po podatkih policije si ga je 27-letni prodajalec, ki je o njem obvestil policijo, izmislil. Trdi, da je ukradeni denar zažgal.

Rop naj bi se zgodil minuli torek okoli 17.30 na Jesenicah v prodajnem kiosku, ko naj bi oboroženi moški od prodajalca s pištolo zahteval denar. Policija je takoj po obvestilu 27-letnega prodajalca sprožila obširno akcijo. Postavili so blokade, pregledali širšo in ožjo okolico ter od mimoidočih zbirali obvestila, vendar niso dobili nobenih podatkov.

O ropu so obvestili tudi medije in prosili občane, naj kakršne koli informacije, ki jih imajo o roparju in ropu, posredujejo policiji, vendar tudi takrat odziva ni bilo. Policija je zato začela sumiti, da se rop nikoli ni zgodil.

Rop si je izmislil

Ugotovili so, da si je 27-letnik, ki je policiji ob prijavi dejal, da je ropar ukradel približno tisoč evrov, to izmislil. Denar naj bi vzel sam, kasneje pa ga je, kot je priznal policistom, zažgal.

Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja krive ovadbe po 283. členu kazenskega zakonika. Grozi mu do dve leti zapora.

Komentarjev 1