Slovenija
185 ogledov

Program EPK bo do septembra

Luther Nino Verdnik
Svet zavoda. Največ govora o programu. Pahorju bodo napisali novo pismo, ker na prvo ni bilo odziva.

“Delali smo veliko in imamo tri četrtine programa. Zdaj pa si zaslužim dopust,” je včeraj po seji sveta zavoda Maribor 2012 pojasnil Mitja Čander, programski direktor.

Po več kritikah, da Čander programa Evropske prestolnice kulture (EPK) še vedno ni predstavil v celoti, se je včeraj z dosedanjim programom seznanil tudi svet Maribora 2012. Ta se je strinjal, da je program pester in zanimiv, podali pa so nekaj “konstruktivnih pripomb”, kot se je izrazil Milan Petek, član sveta zavoda, ki zastopa interes Mestne občine Maribor. Celoten program naj bi bil znan do septembra, dosedanji skupek dogodkov in prireditev ob EPK 2012 pa bo Čander javnosti predstavil v četrtek.

Želijo državnega sekretarja

Na seji je bilo čutiti zaskrbljenost zaradi napovedanega krčenja sredstev tudi na račun EPK. “Že na prejšnji seji smo na Boruta Pahorja naslovili pismo v zvezi s to problematiko. Ker ni bilo odziva, smo se odločili, da bomo napisali novo pismo.

A tokrat ne bomo zahtevali le sestanka, temveč bomo predlagali, da predsednik vlade imenuje državnega sekretarja za koordinacijo med ministrstvi,” je dejal Oto Luthar, predsednik sveta zavoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.