Avto
514 ogledov

Nov gadget za avtomobiliste: projeciranje logotipa na cesto

Projeciranje logotipa Mercedes-Benz AG
Mercedes, BMW in drugi premium proizvajalci imajo v svoji ponudbi tudi možnost doplačila za ambientalno osvetlitev s projekcijo logotipa znamke. Sisteme je možno z logotipi najrazličnejših avtomobilskih znamk kupiti tudi preko spletne prodaje in vgraditi na vsa vozila.

Na Mercedesu in BMW smo se pozanimali za katere modele je na voljo "gadget" in koliko stane. Projektor z logotipom znamke je na voljo za mercedesove modele GLE (SUV in kupe), GLS in SL. Cene se razlikujejo zaradi različnih stopenj DMV in so del paketov opreme, zato se tudi cene razlikujejo v primerjavi z cenami pri BMW. Sistem Ambientna osvetlitev s projekcijo logotipa znamke pri modelu GLE v paketih stane od 844 do 1.008 evrov. Ceno za SL pri slovenskem uvozniku še nimajo, razre S kupe in S kabriolet pa imata sistem vgrajen serijsko.

Projeciranje logotipa | Avtor: BMW BMW
Pri BMW je led projektor vgrajen v vrata vozila. Inovativni projektorji na vratih se pri odpiranju vrat avtomatsko aktivirajo in preko zamenljivega diapozitiva projicirajo grafiko na tla poleg vozila.

Na izbiro je več motivov, s katerimi se lahko na individualen način čudovito osvetli vstopno območje: logo BMW, logo M, logo X ali izpis BMW. Pri BMW Slovenija pojasnjujejo, da je možno sistem led projektorja vgraditi v vsa BMW vozila ki imajo v serijski opremi (pozdravno) luč v vratih. Cena zanj je 85,35 evrov, led projektorje pa namestijo pooblaščeni servisni partnerji.

 

Komentarjev 1
  • alibaba 19:09 30.november 2015.

    Spet en nateg.Za nekaj kar naredijo na Kitajskem in stane 10€ zaračunajo 1000€.http://www.ebay.co.uk/itm/2x-Car-LED-Door-Step-Welcome-Projector-light-Logo-for-Mercedes-Benz-Audi-BMW-UK-/281380409181?var=&hash;=item4183944f5d:m:m_ZzQhHaldeEapdrTwHaIWA