Projekti
69 ogledov

Naj bodo gosti in močni lasje v okras vašemu obrazu!

krka fitoval Žurnal24 main
Lasje so naš okras in noben modni dodatek ne poudari lepote tako kot lepi, gosti in sijoči lasje. Čeprav svojim lasem namenjamo veliko pozornosti, se njihovega pravega pomena pogosto zavemo šele takrat, ko se pojavijo težave. Ena najbolj neprijetnih je zagotovo čezmerno izpadanje las. Prizadene lahko tako moške kot ženske vseh starosti.

Vzroki za čezmerno izpadanje las
Lasje se nenehno obnavljajo. Normalen lasni cikel sestavljajo tri faze: faza rasti (anagena faza), ki traja od dve do šest let, faza prehoda (katagena faza), ki traja od enega do dveh tednov in faza mirovanja (telogena faza), ki traja pet do šest tednov. Las potem izpade in začne se nova anagena faza ter s tem rast novega lasu. Pri zdravem lasišču je približno od 85 do 90 odstotkov lasnih mešičkov v anageni fazi. O povečanem izpadanju las govorimo takrat, ko se število las v anageni fazi zmanjša, število v telogeni fazi pa poveča.
Poznamo več oblik čezmernega izpadanja las, dermatologi pa jih pogosto delijo na začasne (reverzibilne) in trajne (ireverzibilne).

Dejavniki, ki povzročajo začasno izpadanje las, so lahko zunanji ali
notranji. Najpogostejši zunanji dejavniki so letni čas, dolgotrajen stres, dieta, neuravnotežena prehrana, neželeni učinki zdravil ali nepravilna nega. Notranji dejavniki pa so na primer hormonske spremembe v nosečnosti in nepravilnosti v delovanju imunskega sistema.

Začasno izpadanje las lahko ustavimo, če poiščemo in odpravimo vzrok. Rast las lahko znova spodbudimo in pospešimo z ustrezno nego, le redko je potrebno zdravljenje. Vsekakor je najbolje, da čezmerno izpadanje čim prej opazimo in čim hitreje pravilno ukrepamo. Po potrebi se posvetujmo s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Fitoval - strokovnjak za težave z lasmi in lasiščem

Formula Fitoval poskrbi tako za popolno zunanjo nego las in lasišča kot za ustrezno prehrano lasnih korenin.
Izdelki proti izpadanju las Fitoval so dermatološki šampon, dermatološki losjon in kapsule Fitoval formula. Kombinacija vseh treh izdelkov, ki se v delovanju dopolnjujejo in nadgrajujejo, zagotavlja učinkovito in kakovostno nego las, nagnjenih k izpadanju.
Aktivne sestavine v izdelkih Fitoval proti izpadanju las lasem takoj vračajo polnost in poskrbijo za dolgotrajno rešitev težav z izpadanjem las, saj spodbujajo njihovo obnavljanje, vračajo jim vitalnost in pomagajo zavirati čezmerno izpadanje.

Izdelke Fitoval poiščite v lekarnah in specializiranih trgovinah. Za več informacij lahko že danes vprašate svojega farmacevta ali pa obiščete spletno stran www.fitoval-formula.com.

Privoščite svojim lasem le najboljše, kajti gosti in močni lasje niso naključje!