Projekti
8 ogledov

Pustolovščina se nadaljuje!

hobit Žurnal24 main
Epska domišljijska uspešnica Hobit: Smaugova pušča 3D, drugi del ene izmed najbolj pričakovanih trilogij, bo v Sloveniji predpremierno ekskluzivno prikazan v kranjskem kinematografu Cineplexx.

Nadaljevanje filmske trilogije Hobit v režiji briljantnega Petra Jacksona vas bo tudi tokrat popolnoma osupnil s čarobnimi prikazi pokrajine, slikovitimi liki in napeto zgodbo. Film spremlja pustolovščino glavnega junaka Bilba Bisagina na potovanju v družbi čarodeja Gandalfa in trinajstih škratov pod vodstvom Torina Hrastoščita v epski misiji ponovnega osvajanja Samotne gore in povrnitve izgubljenega kraljestva Erebora. Na poti naletijo na velikanske pajke, zajamejo jih gozdni vilinci, na koncu se morajo spopasti z največjo nevarnostjo od vseh, ki bo na preizkušnjo postavila njihov pogum, prijateljstva in potovanje samo.

Trije filmi v nadaljevanjih pripovedujejo zgodbo iz Srednjega sveta šestdeset let pred dogajanjem v Gospodarju prstanov, ki ga je Jackson s svojim moštvom na platnu ovekovečil v nadvse uspešni trilogiji – in s tretjim filmom, Kraljeva vrnitev, požel kar enajst oskarjev.

V glavnih vlogah se vračajo Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, pa Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Lee Pace, Luke Evans, Ken Stott, James Nesbitt in Orlando Bloom. Scenarij so po romanu J.R.R. Tolkiena spisali Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro in Peter Jackson, ki je film ob Carolynne Cunningham, Zanu Weinerju in Fran Walsh tudi produciral.

Film na redni spored prihaja v četrtek, 12. decembra, v izjemni HFR in 4K tehnologiji v izbranih kinematografih Cineplexx v Kranju, Celju in Mariboru. Film bo prav tako predvajan v 3D in 2D tehnologiji v vseh kinematografih Cineplexx po Sloveniji (Kranj, Celje, Maribor, Koper, Novo mesto in Murska Sobota).