Projekti
670 ogledov

Svinjska ribica v testu

Svinjsko ribico v testu lahko naredite kot pito ali kot štruco. Žurnal24 main
Za jed lahko kupite listnato testo, meso pa lahko ovijete tudi v doma pripravljeno testo iz moke in margarine.

Sestavine:

svinjska ribica: cel podolgovat kos
listnato testo: en zavitek
česen: 3 stroki
korenčki: 4
jetrna pašteta: 1
olivno olje
sol
poper
timijan
jajce: 1

Svinjsko ribico posolite, posujte s poprom in timijanom ter popecite v ponvi na olivnem olju. Na razvaljano listnato testo namažite pašteto in posujte naribano korenje ter nasesekljan česen. Na vrh položite pečeno meso in ga zavijte s testom. Kot lepilo, da se bo testo držalo skupaj, uporabite rumenjak. Postavite v pekač, tega pa v prej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija. Pečite približno eno uro. 

Namesto listnatega testa lahko naredite svoje testo. Potrebujete le 200 gramov moke, 100 gramov margarine, eno jajce, sol in vodo. Vse skupaj zmešate v gladko maso, testo nato razvaljate, noter pa po istem postopku položite korenček in česen, razmažete pašteto in dodate meso. V tem primeru pecite na 200 stopinjah Celzija okoli 50 minut. 

Oblika je lahko poljubna, odvisna od pekača. Jed lahko oblikujete tudi v obliko pite. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.