Projekti
3934 ogledov

Svinjski golaž s krompirjem

Svinjski golaž Žurnal24 main
Golaž kuhajte počasi in z ljubeznijo. Meso bo tako mehko in sočno.

 

Sestavine

svinjsko pleče ali krača: 0,8 kilograma
krompir: 0,5 kilograma
čebula: 2 veliki
česen: 4 stroki
oljčno olje: 0,5 decilitra
kumina
zmleta sladka paprika
sol in poper
jušna osnova: 5 dl goveje juhe
voda
balzamičen kis: 1 jedilna žlica
majaron
paradižnikova mezga

Nasesekljano čebulo damo v ponev na vroče olje in jo pražimo toliko časa, da porumeni. Nato ponev odstavimo in postopoma dodajamo vse sestavine, razen mesa in vode. Česen nasesekljamo, začimbe in paradižnikovo mezgo dodamo po okusu. Vse dobro premešamo in kuhamo približno pol ure. Nato dodamo še na kocke narezano meso ter na zmernem ognju kuhamo eno uro. Pol ure pred koncem, dodamo še na kocke narezan krompir. Po potrebi dodajamo vodo. Ko je golaž skuhan, odvzamemo meso in krompir ter omako pretlačimo. Nato ji ponovno dodamo krompir in meso. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.